Diaken Bas Leijten kreeg daags voor Pinksteren, de Pinkstergroet van Pieter Jan van der Zaag.
Diaken Bas Leijten kreeg daags voor Pinksteren, de Pinkstergroet van Pieter Jan van der Zaag. (Foto: )

Samen in de kerk mag binnenkort weer

Met ingang van 1 juni zijn veel coronamaatregelen versoepeld. Musea, theaters en horeca zijn weer in beperkte mate opengesteld. Ook kerken mogen weer bijeenkomsten houden met maximaal 30 personen.

WAALRE - Zowel in de katholieke kerk als in de protestantse kerk zijn er protocollen opgesteld om het kerkbezoek in goede banen te leiden. Maar hoe doe je dat als je maar 30 bezoekers mag ontvangen?

Diaken Bas Leijtens begint er in juni daarom nog niet aan, met uitzondering van de weekmissen vanaf 14 juni aanstaande. "Het kan niet zo zijn dat je mensen in het weekend aan de deur moet weigeren, omdat de limiet is bereikt, dat past niet bij een kerk."

Agnus Dei-kerk

Ook de protestantse Agnus Dei gemeente wacht nog even af en nodigt mensen vooral uit om in kleinere groepen bij elkaar te komen.

1 juli

Vanaf 1 juli, mogen de kerken weer 100 mensen ontvangen, vandaar dat in het weekend van 4 en 5 juli de weekenddiensten in de kerken weer aanvangen. Gedetailleerde informatie volgt op een later tijdstip.

Pinkstergroet

De Protestantse Agnus Dei bracht met Pinksteren een Pinkstergroet bestaande uit een brief met plantje, over aan haar eigen leden. In alle vroegte kreeg daags voor Pinksteren ook diaken Bas Leijtens, plant en brief overhandigd door Pieter Jan van der Zaag, voorzitter van de kerkenraad van de Agnus Dei-gemeente. 'We staan als kerken samen voor een nieuwe toekomst', deelde hij desgevraagd mee. 'Goed om elkaar op te blijven zoeken'.

Blijf op de hoogte via:

www.willibrord-valkenswaard.nl

www.adkerk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden