Bibliotheek Waalre is weer open

De bibliotheek is vanaf woensdag 3 juni weer geopend. In eerste instantie alleen voor leden en met regels en voorwaarden.
De bibliotheek is vanaf woensdag 3 juni weer geopend. In eerste instantie alleen voor leden en met regels en voorwaarden. (Foto: )

Vanaf woensdag 3 juni gaan de deuren van de bibliotheek in Het Huis van Waalre weer open. Na een lange tijd van enkel online contact, heet de bibliotheek iedereen weer graag persoonlijk welkom.

WAALRE - Natuurlijk is niet alles meteen weer zoals het was. De bibliotheek heeft ook te maken met strenge afstands- en hygiëne-eisen voor de gezondheid van de (mede)bezoekers en die van de medewerkers van de bibliotheek. Om te zorgen dat het verblijf in de bibliotheek voor iedereen prettig en veilig verloopt zijn er enkele belangrijke regels. Zo is de bibliotheek in eerste instantie alleen geopend voor leden, alleen voor het lenen en terugbrengen van boeken.

Maximaal aantal

Er kunnen tien mensen tegelijkertijd naar binnen. Kom bij voorkeur alleen, of met maximaal één ander uit je gezin. Bij binnenkomst neem je een mandje mee. Zijn de mandjes op? Dan word je gevraagd te wachten tot er weer iemand naar buiten komt. Na gebruik worden de mandjes gereinigd. Op de grond van de bibliotheek is een looproute aangegeven.

Quarantaine voor de boeken

De ingeleverde boeken moeten 36 uur in quarantaine. Het kan dus even duren voordat de kasten weer goed gevuld zijn. Buiten de openingstijden om vullen de medewerkers de kasten. Kom zo doelgericht mogelijk. De computer in de bibliotheek staat niet aan; bekijk de catalogus thuis en reserveer eventueel online je boeken. Je ontvangt dan een e-mail wanneer de boeken voor je klaar staan.

Gewijzigde openingstijden

De Bibliotheek Waalre is vanaf woensdag 3 juni geopend op maandag en woensdag van 13.00 tot 16.00 uur. Zodra de openingstijd verruimd kan worden, wordt dit op de website bekend gemaakt. Zowel de toiletten als het Grand Café zijn voorlopig nog gesloten.

Wekelijkse activiteiten

De wekelijkse activiteiten hebben een online alternatief gekregen. Zo kan je via de e-mail of telefonisch je vragen voor het DigiCafé stellen, vind je elke week nieuwe tips en inspiratie voor het Voorlezen en Knutselen en voor Haak Aan.

Ook het Taalcafé gaat wekelijks door, via videobellen.

Wél live

Enkele activiteiten gaan wel live plaatsvinden. Uiteraard rekening houdend met de veiligheids- en hygiënemaatregelen. Zo kan je zaterdag 20 juni in een klein groepje en in de buitenlucht meedoen aan de workshop Eetbare planten. Ontdek welke eetbare planten er rondom Het Huis van Waalre groeien, hoe je ze kunt herkennen, verzamelen en bereiden.

Bekijk op de website het overzicht van de online en live activiteiten.

Voor de meest actuele informatie, ga naar:

www.bibliotheekeindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden