Aart de Wilde
Aart de Wilde (Foto: DHB)

Coronavirus treft huiswerkbegeleiding

De coranacrisis ontwricht de samenleving wereldwijd. Zo moet in Waalre De Wilde Huiswerkbegeleiding alles uit de kast halen om niet kopje onder te gaan.

WAALRE – De Wilde Huiswerkbegeleiding in Waalre en Eindhoven is hard getroffen door de economische gevolgen van de coronacrisis. Van de tachtig klanten heeft de afgelopen twee maanden ruim zestig procent opgezegd. "Dat is een forse financiële aderlating”, zegt Aart de Wilde (32).

Gezien de afgenomen vraag kan De Wilde van de twintig vaste medewerkers, veelal studenten, momenteel nog zes personen inzetten. De ondernemer heeft twee verklaringen voor de afnemende vraag. "Door het onderwijs op afstand neemt het huiswerk af”, zegt De Wilde. "Bovendien konden we de kracht van de fysieke vestiging, de rust en controle niet op afstand bieden.”

In een poging de negatieve trend te keren, heeft De Wilde Huiswerkbegeleiding begin mei de deuren – onder strenge maatregelen – weer geopend. Zo staan de werkplekken op zeker twee meter, moeten leerlingen regelmatig de handen wassen en zijn ze niet meer tegelijk, maar in verschillende ploegen welkom.

Uit voorzorg
"Deze maatregelen hadden we aan het begin van de crisis in begin maart ook al ingevoerd”, zegt De Wilde. "Uiteindelijk besloten we uit voorzorg de deuren toch op slot te doen. We zijn toen begonnen met online begeleiding. Die bieden we nog steeds, maar sinds vorige week zijn onze beide fysieke vestigingen weer geopend. Uit de reacties blijkt namelijk dat ouders – mits er maatregelen zijn getroffen - het liefst één op één begeleiding van hun kinderen willen.”

Aart de Wilde denkt dat er online een markt is en blijft voor huiswerkbegeleiding via Zoom, Microsoft Teams of een andere applicatie. Hij biedt daarom de online begeleiding sinds kort niet alleen aan zijn bestaande clientèle, maar aan geïnteresseerden in het hele land aan.

Ondertussen ziet het bedrijf weer de eerste tekenen van een aantrekkende markt. "Ik heb deze week voor het eerst sinds lange tijd weer nieuwe aanmeldingen gekregen voor begeleiding in onze vestigingen in Waalre en Eindhoven”, zegt hij. "Ouders noemen als reden de lessen op afstand. Die zijn met een half uur zo kort dat er te weinig uitleg zou zijn.”

Geschiedenisleraar
Voormalig geschiedenisleraar Aart de Wilde uit Eindhoven begon in 2016 in een pand aan de Raadhuisstraat in Aalst met huiswerkbegeleiding. Het bedrijf groeide snel tot 50 klanten. Vervolgens ontstond het plan een vestiging in Eindhoven te openen. Hij keek naar verschillende kantoorpanden, onder meer bij het Parktheater en de Markt. Op die laatste locatie ging hij dit schooljaar van start.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden