Alexander van Holstein (m) is blij met het initiatief van Richard (l) en Leon.
Alexander van Holstein (m) is blij met het initiatief van Richard (l) en Leon. (Foto: Theo van Sambeek)

Binnensport gaat naar buiten

Op 6 mei zat heel Nederland voor de tv te wachten op de persconferentie van premier Rutte die de versoepelde maatregelen van het RIVM bekend ging maken. Zo ook Richard Maatjes van Sportcentrum Coach en Leon van Meijel van Paramount Fitness. Voor hen kwam de klap hard aan; sportscholen pas open op 1 september.

WAALRE - Maatjes en Van Meijel hadden al regelmatig als concullega’s onderling contact en staken meteen de koppen bij elkaar. Ze wilden een statement maken, 'sporten en bewegen is belangrijk als het niet binnen mag, dan ga je naar buiten, je moet omdenken', samen namen ze daarvoor actie.

Beide sportcentra hebben een eigen insteek voor binnensport en een verschillend idee over hoe ze de buitensport invullen. Ze hebben wel de passie voor hun vak en het contact met de klanten gemeen, die kennen ze stuk voor stuk bij naam. Maatjes maakte voor zijn klanten een app met een trainingsprogramma en is blij samen nu buiten te kunnen sporten. “Buitensport is niet vanzelfsprekend. Leon en ik dachten er over na wat wij kunnen, wat bij grote sportscholen niet kan. Wij hebben een eigen pand en buitenruimte. Natuurlijk moeten we de veiligheid en hygiëne kunnen waarborgen. Niet iedereen vindt het een oplossing, maar dit kan ons bedrijf overeind houden. We hebben ook de verantwoording voor ons team en zorgen goed voor ons personeel.”

Van Meijel heeft ook een trainingsprogramma en belt regelmatig met leden van de KBO die hun contacten bij de koffie missen. “Ik heb af en toe slapeloze nachten. Met ons initiatief willen we een statement maken voor onze branche: een sportcentrum is ook sport, maar dan binnen, nu sporten we buiten. We willen de klanten vitaal houden. Richard en ik ondernemen op lokaal niveau. Bij mij gaat het klein materiaal naar buiten, materiaal dat er goed tegen kan om buiten te staan. Voorlopig zet ik nog geen tent neer, dat kan gelukkig nu het zo vaak mooi weer is.”

Ze namen contact op met wethouder Alexander van Holstein. Die stond meteen achter het plan “Ik ben heel blij met dit initiatief, sporten en bewegen is ook in het maatschappelijk belang. Zolang er gelet wordt op veiligheid en de afstand- en hygiëneregels in acht worden genomen kan er buiten worden gesport. Er moet wel een afweging worden gemaakt wanneer er een tent wordt neergezet, hoe lang dat mag duren als in september de maatregelen weer worden versoepelt.” Van Holstein bracht ze in contact met de afdeling vergunningen en binnen een dag kregen Maatjes en Van Meijel vergunning om op eigen terrein buitensport te houden. Beide sportscholen werken zeven dagen in de week op afspraak, met een tijdslot van een uur waarin vijfenveertig minuten wordt gesport.

Sportcentrum Coach: 040 -2217060, waalre@sportcentrumcoach.nl

Paramount Fitness: 06- 49248301, info@paramountfitness.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden