Oud-directeur NatLab schrijft boek

Foto:

REGIO - Martin Schuurmans, geboren vlak na WW2, zwierf over de hele wereld. Hij was wetenschappelijk onderzoeker en later directeur van het Philips Natuurkundig Laboratorium in Eindhoven en in New York. 

Hij maakte de ontwikkelingen van nogal wat uitvindingen mee zoals de ledlamp, de smartphone, de platte televisie en de ontwikkeling van de ASML-technologie. Hij was technisch bestuurder van Philips Medische Systemen en oprichter en leider van een biomedische universitaire school in China en grondlegger en eerste bestuursvoorzitter van het Europees Instituut voor innovatie en technologie, EIT, in de EU.

In Mijn Tao- Een leven lang leren vertelt Schuurmans over zijn lessen in innovatie. Maar vooral over zijn levenslessen. Er is meer in het leven dan wat je waarneemt en ervaart: ‘Zo groeit kracht uit kwetsbaarheid’, is een les die hij toepaste in zijn leiderschap. Later, geconfronteerd met ernstige medische problemen, paste hij deze les toe op zijn eigen leven; zijn Tao. Hij deelt nu de kwetsbaarheid met andere mensen om hen er sterker mee te maken. Hij ziet elke levensfase als een nieuw positief avontuur en verruilde prestatiedoelen voor de weg van het leven. Dat is misschien wel de belangrijkste les van dit boek.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met de auteur Martin Schuurmans. 06-531 846 00. Of mail naar: martin.fh.schuurmans@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden