De Ronde van Waalre in 2019.
De Ronde van Waalre in 2019. (Foto: )

Organisatie besluit: geen Ronde van Waalre 2020

De 21e editie van de Ronde van Waalre stond gepland voor zaterdag 12 september. Het coronavirus zorgt medio mei nog voor veel onduidelijkheden. Met pijn in het hart hebben de organisatie en het bestuur van Loopgroep Waalre het besluit moeten nemen om het evenement af te lassen.

WAALRE - Ook na 1 september zal de 1,5 meter regel nog wel blijven gehandhaafd. Dit betekent met name dat op de Markt in Waalre dit nauwelijks tot niet is te handhaven met meer dan 1000 mensen die gelijktijdig ontvangen worden tijdens de jeugdlopen en de wedstrijd voor de senioren. Gezien de organisatie en voorbereiding is zo lang mogelijk gewacht met het besluit, maar langer uitstellen levert te veel planningsknelpunten op.

Veel van de vrijwilligers en verkeersregelaars (bijna 80) zijn mensen van 60 jaar en ouder en die hebben aangegeven voor zichzelf een (te) groot risico te zien om nu al definitief toe te zeggen dat de organisatie op hen kan rekenen. Zonder hen is het organiseren volstrekt onmogelijk.

Een klein bijkomend voordeel van de afgelasting is dat het mooiste stuk van het parcours, tussen de Molenstraat en het Timmereind via Loon, dit jaar niet gebruikt kon worden in verband met rioleringswerkzaamheden. Natuurlijk was er al wel samen met de gemeente, een goed alternatief parcours uitgedokterd dat even lang was.

Inmiddels zijn sponsoren, scholen, vrijwilligers, verkeersregelaars en ondersteuners door de organisatie op de hoogte gesteld van de afgelasting en zij merkt dat er over het algemeen begrip bestaat voor het besluit.

Loopgroep Waalre viert in 2021 haar zilveren jubileum viert en dat wordt dus een prima gelegenheid om de afgelasting van dit jaar te compenseren en de 21e editie alsnog tot een groots evenement te maken.

De waarschijnlijke datum wordt voorzien voor zaterdag 11 september 2021.

Meer informatie is te vinden op de website:

www. loopgroepwaalre.nl/ronde-van-waalre

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden