Door de coronacrisis was er minder druk op de ketel tijdens de verbouwing, Marian  en Sani zijn er op 1 juni klaar voor.
Door de coronacrisis was er minder druk op de ketel tijdens de verbouwing, Marian en Sani zijn er op 1 juni klaar voor. (Foto: Theo van Sambeek)

Bezige bij Marian opent lunchroom

Om in deze tijd van het coronavirus een nieuwe lunchroom te openen, vergt veel moed. Zeker nu er veel zaken omvallen en failliet gaan. Maar Marian Cuijten heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. Zij opent haar zaak in Aalst, in haar eigen vertrouwde omgeving waar iedereen haar kent en ze veel vrienden heeft. Haar evenementenbureau zit zonder werk, maar bezige bij Marian schrikt nergens voor terug en start alvast met het bezorgen en laten afhalen van bestellingen via haar ‘Lunchroom Hof 7’.

Waalre - Cuijten is geen stilzitter: “Ik zing al vanaf mijn achttiende en stond regelmatig op een zondagmiddag bij café Moonen op Den Hof te zingen. Zo is mijn evenementenbureau Mayloo ontstaan. Ik zing solo op campings en festivals en De Rosenbergs treden regelmatig via Mayloo Evenementen op. Ik heb van alles gedaan, zo was ik twintig jaar kapster, had een kledingwinkel in Veldhoven en Eindhoven en zette een kledinglijn op voor grote maten. In de kledingzaak zette ik een zitje neer waar de klanten een kopje koffie of thee met een zelf gebakken koekje konden nemen. Dat vonden ze zo gezellig dat ze er meer aan tafel zaten voor de gezelligheid, dan om tussen de kleding te snuffelen. Toen dacht ik al eens dat ik beter een horecazaak kon beginnen, maar dan het liefst in Aalst.”

Cuijten keek in Aalst rond naar mogelijkheden. Een ruimte in Medisch Centrum Aalst leek haar wel wat. Voor wachtenden bij de apotheek en bloedprikken of na een bezoekje aan de huisarts, dan konden ze een kopje koffie komen drinken. Maar de vereniging van huiseigenaren vond dit concept niet passen. Van andere leegstaande ruimtes in Aalst was de huur veel te hoog. “Ik kocht toen Locomotion Diner in Maarheeze samen met Sani van Mullem. Sani ken ik via de Rosenberg familie waar hij bij zingt, hij is mijn zakenpartner en maatje. Na een jaar kreeg ik een telefoontje van Jerney van Rijswijk dat zij stopte met haar kledingwinkel op Winkelplein Den Hof. Er waren vier gegadigden dus ik moest snel beslissen. Gelukkig vond ik snel een gegadigde voor Locomotion Diner, die huurt voorlopig. Ze hebben daar nog steeds een goede omzet dankzij de bezorgdienst. Ik kon nu aan de slag met mijn lunchroom in Aalst.”

De streefdatum van de opening is 1 juni, veel hangt af van de beslissing die het kabinet een week eerder bekendmaakt. “We wachten nog op de vergunning om een terras neer te zetten. We kunnen nu al bestellingen laten afhalen of bezorgen bijvoorbeeld een high tea, een ‘sharing lunch’, daarnaast ook gewone belegde broodjes of een broodje kroket. Onze bekende ‘Wereld burgers’ komen zeker op de kaart. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt met Hof 7, een lunchroom voor een breed publiek.”

Kijk op: www.facebook.com/Hof-7-106986040952099/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden