V.l.n.r. Jonathan, Stella, Mirjam en puppy Marlie.
V.l.n.r. Jonathan, Stella, Mirjam en puppy Marlie. (Foto: Theo van Sambeek)

Ze mogen weer naar school!

In het begin leek de situatie rondom het coronavirus mee te vallen, totdat het menens werd en op 16 maart de scholen dicht gingen. Waar het mogelijk was, werkten ouders thuis en de kinderen hadden (online) thuis-onderwijs. Niet altijd gemakkelijk, maar je maakt er het beste van.

WAALRE - Nu, bijna twee maanden verder, komt er wat verlichting: de scholen zijn maandag 11 mei weer open gegaan, , maar met de beperking van niet elke dag naar school en in ruime klassen. Stella de Vries (11) zit in groep 7 en haar broer Jonathan (9) in groep 5, allebei op OBS Ekenrooi. Mama Mirjam vertelt dat de klassen in twee groepen zijn verdeeld, die gaan om de beurt naar school. Stella en Jonathan gaan de eerste week op dinsdag en vrijdag, de week daarop op dinsdag en woensdag. De andere dagen werken ze, net als tot nu toe, gewoon thuis.

Jonathan vindt het wel fijn dat de school weer begint: “Ik kan dan mijn vriendjes weer zien. Ik kan me op school ook gemakkelijke concentreren. Thuis is er veel afleiding.” Stella vind dat het thuiswerken wel goed gaat: "Maar het is ook leuk om op school met je vrienden te zijn en de juffen weer te zien. Die maken vaak iets leuks van de lessen en leggen alles op een leuke manier en goed uit.”

Puppy
Mama Mirjam werkt thuis en is best tevreden over hoe het reilt en zeilt. “Wat de kinderen wel zullen missen is onze puppy, Marlie, die we sinds een paar weken hebben. Zo’n jong hondje is natuurlijk erg schattig en speels, maar leidt ook erg af. We houden ons thuis zo goed mogelijk aan de schooltijden, maar het is fijn dat ze weer naar school kunnen, al is het twee dagen, dat geeft mij ook weer wat meer ruimte.”


De rijksoverheid heeft op haar website een speciale pagina gemaakt over alle maatregelen rondom het weer naar school van het basis- en speciaal onderwijs. Hier zijn ook antwoorden op veelgestelde vragen te vinden:

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijs

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden