Carla de Rooij onderweg tijdens de COVID-19 Challenge
Carla de Rooij onderweg tijdens de COVID-19 Challenge (Foto: )

Carla rent 19 dagen achter elkaar

Als trouw lid van de Loopgroep Waalre (LGW) mist Carla de Rooij de gezamenlijke trainingen. Om de leden te motiveren, heeft het bestuur van LGW een #COVID-19-challenge in het leven geroepen. Het bestuur liet daarbij de invulling aan de individuele leden over. Zo konden de wandelaars wandelen en de hardlopers rennen; 19 kilometer aan een stuk of in delen. Zolang het maar was om stil te staan bij de slachtoffers van COVID-19 en om de leden met deze challenge te verbinden.

WAALRE - Carla was meteen enthousiast. Behalve fanatiek hardloopster is zij kinderfysiotherapeut en staat gezond bewegen centraal. In haar werk stimuleert zij de motorische ontwikkeling bij kinderen (0-18 jaar) tijdens individuele behandelingen of in groepsverband.

Haar idee: het getal 19 van de challenge gebruiken voor 19 dagen langer dan een uur hardlopen. Tijdens het hardlopen kreeg Carla een extra idee: de laatste dag, 19 km lopen. En omdat Carla zowel bij Fysiotherapie Vissers (Someren) als bij Fysiotherapie Beusen-Foudraine Waalre (precies 19 km van elkaar verwijderd) werkt, waren start en finish voor deze ludieke loop gauw bepaald. De route zou bovendien langs De Beemden in Heeze voeren, waar Carla als kinderfysiotherapeut heeft waargenomen. Een en al verbinding.

De laatste 19 kilometer
Ondanks de zware benen van de voorafgaande 18 dagen, ging Carla woensdag 22 april om 10:19 uur van start in Someren. Nota bene op een hoger tempo dan gepland. Na een korte fotoshoot in Heeze vervolgde Carla om 11:19 uur haar weg. Vlakbij de Hut van Mie Pils, het verzamelpunt voor veel trainingen, kwam LGW-lid en collega-fysiotherapeut Karien van Bommel, Carla tegemoet lopen. Zij haasde Carla –met gepaste afstand– het laatste stuk naar Fysiotherapie Beusen-Foudraine. Opgewacht door haar collega’s voltooide Carla bij de nieuwe praktijk op feestelijke wijze maar ook weer op gepaste afstand, haar COVID-19-challenge.

Loopgroep Waalre
In deze tijd, zijn er veel mensen die het hardlopen hebben ontdekt. Mocht je in groepsverband willen lopen of gericht je lopen willen verbeteren, houd dan onderstaande website van LGW in de gaten. Daar vind je een korte aftermovie (http://www.loopgroepwaalre.nl/de-challenge-covid-19k/) over Carla’s prestatie. Zodra het weer verantwoord is, verschijnt daar tevens info over het opstarten van (nieuwe) trainingen, ook speciaal gericht op beginners.

www.loopgroepwaalre.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden