René Beusen doet de oefeningen voor en kan meteen corrigeren als de patiënt het niet helemaal goed na zou doen.
René Beusen doet de oefeningen voor en kan meteen corrigeren als de patiënt het niet helemaal goed na zou doen. (Foto: )

Fysiotherapie in de voortuin

Wat te doen als je in deze contactarme tijd als fysiotherapeut niet meer kan werken? René Beusen bedacht dé oplossing: fysiotherapie in de voortuin.

WAALRE - Patiënten gaan, volgens René Beusen, zonder behandeling alleen maar achteruit. Spierkracht, conditie en coördinatie worden snel minder.

Patiënten worden al vanuit de praktijk via videobellen en mailen ondersteund. Er wordt geoefend, gestimuleerd en oefenprogramma's gemaild. Daarnaast hebben de medewerkers van de praktijk deze weken ook heel veel filmpjes gemaakt waarop zij de oefeningen voor doen. Dit is een goede ondersteuning voor de fysiotherapeut en patiënt.

Videobellen bleek voor de 'oudere' doelgroep wat lastiger. Ook is het voor de therapeut lastig om te corrigeren als de patient de oefening niet goed uitvoert. Zo kwam René Beusen op het idee van de raamfysio. René kan de betreffende oefening voor- en meedoen en meteen corrigeren indien dit nodig is omdat hij de hele patiënt ziet. En alles volgens de RIVM-richtlijnen.

De patiënten zijn erg enthousiast. De praktijk krijgt reacties als: 'Intensief maar ik merk dat ik het hard nodig heb'; 'Zo fijn om iedere week contact te hebben met mijn therapeut, hij denkt echt mee'; 'Mijn dochter vindt het zo'n goed idee, zij heeft het ook voorgesteld aan de fysiotherapeut in haar dorp'; '' Mijn vriendin kijkt soms vanaf de oprit mee en doet de oefeningen dan thuis na'.

Fysiotherapeutisch Centrum Beusen Foudraine gaat vanaf 1 mei verder op de nieuwe locatie aan de Anna Paulownalaan 2 Waalre en onder een nieuwe naam: Fysiotherapie Beusen-Foudraine Waalre.

De filmpjes zijn ook te vinden op het Instagram-account van de praktijk:

@fysiowaalre

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden