Op veel plaatsen zijn extra handen nog steeds hard nodig.
Op veel plaatsen zijn extra handen nog steeds hard nodig. (Foto: )

Extra handen voor zorg blijven hard nodig

Sinds enkele weken kunnen (oud-) zorgprofessionals zich aanmelden via de website extrahandenvoordezorg.nl om zorgorganisaties te helpen in de corona-crisis. Ook melden zorg- en welzijnsorganisaties op die website welke vraag naar extra medewerkers zij hebben.

REGIO - Hugo de Jonge, minister van VWS, is enthousiast en zei daarover: “Ik ben enorm blij dat zoveel mensen willen helpen. Teams in iedere regio zorgen ervoor dat mensen terecht komen op de plekken waar ze het hardst nodig zijn en ze het meest kunnen betekenen.”

Regionaal contactpunt

Het zijn vooral verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en artsen die worden gevraagd én die zich aanmelden. Een regionale contactpunt koppelt de zorgmedewerkers aan zorgorganisaties.

Marlous van Os van werkgeversorganisatie Transvorm coördineert het Brabantse contactpunt. “We hebben in Noord-Brabant inmiddels bijna 2000 medewerkers gesproken en gescreend. Al meer dan 800 van hen zijn voorgesteld bij organisaties en ruim 300 zijn aan het werk. Ze doen dat bij een zorgorganisatie, verpleeghuis, wijkzorg, gehandicaptenzorg en andere initiatieven gericht op extra capaciteit voor coronapatiënten”.

Gemotiveerd

Esther Spooren is onderdeel van het team dat kandidaten screent voor ze aan het werk gaan. “Tijdens de screening stellen we de kandidaat vragen over bijvoorbeeld hun BIG-registratie, beschikbaarheid, werkervaring en specialisatie. We hebben al veel gemotiveerde kandidaten gesproken. Vaak zijn ze al even weg uit de zorg, omdat ze overgestapt zijn naar bijvoorbeeld een management- of onderwijsfunctie of omdat ze met pensioen zijn. Sommigen willen graag een paar uur naast hun baan of in de weekenden aan de slag en anderen kunnen fulltime bijspringen”.

Anneke van Dixhoorn is projectleider bij Transvorm en één van de mensen die kandidaten koppelt aan organisaties: “Wij horen welke kandidaten het meest nodig zijn binnen iedere organisatie. Dan bekijken we welke kandidaat op papier het beste bij een organisatie of initiatief past.”

Meer informatie is te vinden op:

www.extrahandenvoordezorg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden