Foto: Shutterstock

Organisatie van de zorg door de huisartsenpraktijk en apotheek

De huisartsen in Waalre schrijven het volgende:

Omdat wij het besmettingsgevaar voor u en onze medewerkers in de huisartsenpraktijken zo klein mogelijk willen houden is onze werkwijze anders dan normaal.

De huisartsen en praktijkondersteuners voeren voornamelijk telefonische consulten en/of video consulten. Consulten waarbij u fysiek op de praktijk aanwezig bent proberen we zo te beperken.

Als u klachten heeft die kunnen duiden op eventuele besmetting met het coronavirus (onder andere koorts, hoesten, keelpijn of kortademigheid) dan mag u niet in de praktijk komen. Ook niet voor een andere klacht, om even iets op te halen of een afspraak te maken. U moet dan telefonisch contact opnemen met de assistente.

Heeft u deze klachten en denkt de assistente dat het noodzakelijk is dat u door de arts beoordeeld wordt, dan kan zij u een afspraak geven op het isolatie spreekuur. De praktijken voeren deze speciale spreekuren om de kans op besmettingsgevaar met andere patiënten en/of medewerkers zo klein mogelijk te houden. U wordt dan in een aparte ruimte gezien door de huisarts in beschermende kleding. De assistente geeft u telefonisch duidelijk aan waar u moet zijn voor dit spreekuur en hoe dit in zijn werk gaat.

Mocht de zorgvraag toenemen en is intensievere samenwerking van de huisartsen hierdoor nodig dan liggen de plannen hiervoor klaar.

De huisartsen bedanken alle inwoners die ons donaties hebben gedaan in de vorm van onder andere mondkapjes en beschermende kleding.

Apotheek

Ook de apotheek staat klaar voor de inwoners in deze moeilijke tijd. Echter:

Kom niet naar de apotheek als u koorts en/of verkoudheidsklachten heeft.

Kom ook niet naar de apotheek als u behoort tot een risicogroep (ouderen, diabetes, hart- en vaatziekten of een longaandoening. Vraag een (gezonde) mantelzorger om naar de apotheek te gaan of maak gebruik van de afhaalautomaat bij Apotheek Aalst-Waalre. Lukt dit niet, neem dan contact met ons op. Wij kunnen uw geneesmiddel dan bezorgen.

Kom indien mogelijk alleen naar de apotheek. Er geldt een maximum van 3 bezoekers in onze wachtruimte.

Apotheek Aalst-Waalre: 040-2221414

Apotheek Waalre-dorp: 040-2222757

Voor meer informatie over het coronavirus: www.thuisarts.nl of de RIVM infolijn: 0800-1351

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden