Tom gaat niet bij de pakken neerzitten, maar maakt zich graag verdienstelijk. Foto: Theo van Sambeek.
Tom gaat niet bij de pakken neerzitten, maar maakt zich graag verdienstelijk. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: )

Uit de zorg en nu weer in de zorg

de zorg discounter staat nu even op een laag pitje

Wilma Stofmeel

Nog geen half jaar geleden opende Tom van Santvoort ‘Zorg discounter De Kempen’. Hij maakte een bijna vliegende start met de inkoop van gebruikte zorgmaterialen en de verkoop daarvan. Met de komst van het coronavirus begon daar de klad in te komen. Het werd steeds stiller in zijn winkel, klanten bleven weg. Ondertussen las hij de verhalen van overbelasting in de zorg en kwetsbare ouderen die het huis niet uit kunnen. Dat zette hem aan het denken “nu zit ik niets te doen in de winkel, daar buiten is hulp nodig, ik ga weer de zorg in.”

Waalre - Het coronavirus baart veel mensen zorgen. Het dagelijkse leven is bijna tot stilstand gekomen. Vooral ouderen en kwetsbaren gaan liever de deur niet meer uit. Dat bezorgt ook de pas geopende zorgwinkel een gevoelige klap. Het is stil in de zaak, de klanten blijven weg. Net nu het voorjaar begint en je hoopt dat de verkoop van tuingereedschap begint te lopen en de mensen met de scootmobiel er op uit willen gaan. Maar deze situatie maakt de mensen ook creatief, ze zoeken naar oplossingen. Zo ook Van Santvoort. “Overal is een schreeuwend tekort aan zorgpersoneel, net zo bij Home Instead, daar werken meest vijfenveertig plussers. Daar is nu een groot tekort aan personeel. Veel hulpverleners moeten thuis blijven. De winkel ligt nu stil en ik ben beschikbaar. Ik heb ervaring en wil graag helpen. Nu kan ik me in de thuiszorg beter nuttig maken.”

Voordat hij de winkel in november opende werkte Van Santvoort ook bij Home Instead, een zorgorganisatie die ouderen helpt zolang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. “Ik werkte er als mantelzorg ondersteuner, hielp met de verzorging en ontlastte de mantelzorger. Mooi en dankbaar werk. Daar zag ik dat mensen te lang wachtten met het kopen van zorgmateriaal zoals een hoog/laag bed, een rollator of scootmobiel, omdat ze het te duur vonden en dachten wel zonder te kunnen. Soms hadden de cliënten er maar kort plezier van en was het materiaal nog zo goed als nieuw toen het overbodig was geworden. Daarom startte ik de Zorg Discounter waar men goed tweedehands zorgmateriaal kan kopen voor een zachte prijs. Ik geloof nog steeds dat mijn winkel een gat in de markt is, alleen op dit moment even niet. We sluiten niet, maar gaan alleen op een laag pitje. Ik heb een briefje op de deur opgehangen waar ik bereikbaar ben. Mensen kunnen mij bellen en ik kom graag naar ze toe. De zorgmiddelen die ik op voorraad heb breng ik dezelfde dag nog bij de klanten thuis. Verder ben ik ook een boodschappen service gestart voor de dagelijkse boodschappen.”

Wie gebruik wil maken van de speciale diensten zoals: de zorgmiddelen thuisbezorgd, of van de boodschappenservice gebruik wil maken kan bellen naar 06-42022763 of mailen naar: dekempen@zorgdiscounter.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden