De drie initiatiefnemers van ‘Bewegen voor een ander’. Leon van Meijel (l), Saskia van den Broek, Bert Baselmans.
De drie initiatiefnemers van ‘Bewegen voor een ander’. Leon van Meijel (l), Saskia van den Broek, Bert Baselmans. (Foto: )

Waalre in beweging voor een ander

Wat heeft een fitnesscentrum met Goed voor Mekaar te maken zul je denken. Soms helpt het toeval daar bij. Toen de scholen en sportclubs vanwege het coronavirus moesten sluiten, bedacht Leon van Meijel van Paramount Fitness dat stilzitten geen optie was.

WAALRE - “Kan je niet sporten, dan kom je toch voor anderen in beweging?” En hij bedacht een actieplan. Bij Goed voor Mekaar zaten ze ook met de handen in het haar, want geen persoonlijk contact betekent ook geen hulp voor kwetsbare ouderen. De teamleiding hoorde over het plan van Van Meijel en er werd een plan bedacht waarin Paramount en Goed voor Mekaar gingen samen werken.

Toen op 15 maart het besluit werd genomen dat mensen zoveel mogelijk thuis moesten werken in verband met het coronavirus, had dat verstrekkende gevolgen voor de dienstverlening. Van Meijel realiseerde zich dat ook. “Heel veel ouderen in Waalre zijn nog fit en gezond. Ik bedacht me dat die in plaats van te sporten, in beweging kunnen komen om mensen die het nodig hebben vooruit te helpen. Stap op de fiets en haal boodschappen voor de buren die niet naar buiten kunnen. Doe karweitjes voor ze die anders blijven liggen. Zet het oud papier of de vuilnisbak aan de straat. Laat hun hond uit. Als je er over nadenkt zijn er genoeg dingen te doen waarmee je kunt helpen. Daarom benaderde ik Bert Baselmans van de Seniorenvereniging Aalst Waalre om hulp. In plaats van dat ze bij ons komen sporten, kunnen ze zich opgeven om iets te doen voor anderen die het nodig hebben, ga bewegen voor een ander.”

Ook de vrijwilligers van Goed voor Mekaar moesten zich na het besluit van 15 maart beraden op hoe verder te gaan. De meeste vrijwilligers zijn op leeftijd, dus besloten de teamleiders dat er geen sprake meer kan zijn van persoonlijk contact. Juist ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid hebben ondersteuning nodig. Wethouder Lian Smit is dan ook heel blij met het initiatief van Van Meijel. Zij tipte Saskia van den Broek, die nam meteen contact met hem op. “We gaan nu samen de hulpvragen en het hulpaanbod op elkaar afstemmen. Leon roept via ‘Bewegen voor een ander’ zoveel mogelijk mensen op. Wij doen hetzelfde via onze site en Bert stuurt een brief naar de leden van de Seniorenvereniging met de vraag je aan te melden als je hulp nodig hebt of je op te geven als je hulp wilt bieden. Ook mensen in de zorg, bij de politie en andere zorgtaken kunnen extra hulp gebruiken.”

Goed voor Mekaar is maandag t/m vrijdag bereikbaar, tussen 09:30-12:00 uur: 06-25762422, via mail: info@goedvoormekaarwaalre.nl en via: www.goedvoormekaarwaalre.nl/coronahulp

Paramount is bereikbaar op dezelfde dagen van 12:00-14:00 uur op 06-49248301 en via Facebook Paramount Fitness Waalre en Facebook Bewegen voor een ander.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden