Houten blokjes met verschillende medische tekens.
Houten blokjes met verschillende medische tekens. (Foto: Shutterstock)

Huisartsen in Waalre zijn goed voorbereid op het coronavirus

Ook in Waalre ontkomen we er niet aan; de impact van het coronavirus. In alle huisartspraktijken zijn inmiddels al een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Zo zijn de fysieke spreekuren van de praktijkondersteuners afgezegd. Juist omdat zij zorg dragen voor de vaak wat kwetsbare chronisch zieken is het belangrijk het fysiek contact met hen te minimaliseren. Waar mogelijk voeren de praktijkondersteuners wel telefonische consulten, om zo toch te blijven monitoren hoe het gaat.

Om het besmettingsgevaar in de huisartsenpraktijk zo klein mogelijk te houden zijn er nog een aantal aanvullende maatregelen.

Als u klachten heeft die kunnen duiden op eventuele besmetting met het virus (koorts, hoesten, keelpijn en kortademigheid) dan mag u NIET in de praktijk komen. Ook niet voor een andere klacht, om even iets op te halen of een afspraak te maken.

Komt u naar de praktijk omdat u een afspraak heeft met de huisarts of assistente? Dan vragen wij u om alleen te komen (indien mogelijk), zonder begeleidend familielid. Wij willen namelijk niet dat er veel mensen tegelijk in de wachtkamer zitten.

Met deze maatregelen willen we ervoor zorgen dat de huisartsenpraktijk een veilige plek blijft waar u terecht kunt voor uw medische klachten.

Als de zorgvraag van de inwoners in Waalre toeneemt zijn we goed voorbereid. Alle plannen liggen klaar voor opschaling naar een andere manier van werken waarbij de huisartsen uit Waalre intensief samenwerken. Zo kunnen we dan de juiste zorg bieden aan patiënten met en zonder luchtwegklachten (keelpijn/hoesten/kortademig- en/of benauwdheid).

Mocht het zover komen dan informeren wij u hierover via de media en de websites van de praktijken.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.thuisarts.nl Op deze site is duidelijke informatie over het virus te vinden. Ook kunt u bellen met het landelijk informatienummer 0800-1351.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden