Vrijwilligers van links naar rechts: Jac Verhagen, Walter Senders, Paul Koeleman, Rob van Kruijssen
Vrijwilligers van links naar rechts: Jac Verhagen, Walter Senders, Paul Koeleman, Rob van Kruijssen (Foto: Monique van Kruijssen)

Help mee tijdens NLDoet in De Groene Hemel

WAALRE - In 'gemeenschapstuin' De Groene Hemel is zaterdag 14 maart iedereen welkom om tussen 10:00 en 16:00 uur mee te helpen om de tuin nog mooier te maken. De Groene Hemel ligt aan de Burgemeester Slootsweg waar vroeger de Dahlia-tuin lag.

De volgende klussen staan op het programma: het verfraaien van de kas; wieden van het onkruid; omscheppen van de compost; heg knippen en bomen en struiken snoeien. Vele handen maken licht werk. De Groene Hemel zorgt voor koffie/thee met iets lekkers.

Recent hebben vrijwilligers in 2 maanden tijd ervoor gezorgd dat er op de Groene Hemel een nieuwe tuinkas staat. Met name dankzij de inzet van Jac Verhagen, Walter Senders en Paul Koeleman die deze klus voor het grootste gedeelte voor hun rekening hebben genomen. De Groene Hemel heeft met deze tuinkas meer mogelijkheden voor de deelnemers.

De Groene Hemel bestaat sinds 2013. En naast deze tuinkas zijn er op de Groene Hemel ook bijenkasten en een Imker aanwezig. Verder is kindcentrum de Wilderen een ketenpartner van de Groene Hemel. In het najaar zijn er door kinderen 400 bloembollen geplant die nu in bloei komen. Binnenkort zullen de kinderen wederom een bezoek aan de tuin brengen om hun bloembollen te bewonderen en meer te leren over de bijen. Tevens is er elk jaar een terugkerend zonnebloemproject.

Wie mee wil helpen, kan zo binnenwandelen, de poort staat open.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden