Mark (links) en Patrick zijn  altijd op zoek naar kwaliteitsbands voor de jaarlijkse Queenparty.
Mark (links) en Patrick zijn altijd op zoek naar kwaliteitsbands voor de jaarlijkse Queenparty. (Foto: Theo van Sambeek)

25e Queenparty in Het Huis van Waalre

De echte fans van Queen zetten het standaard in hun agenda: In maart, Queenparty in Waalre. De Queenparty is de enige in zijn soort, die jaarlijks terugkeert en ondertussen een internationaal evenement is geworden. De fans komen uit heel Nederland, België, Duitsland en Engeland. Het is een simpele formule, overdag een beurs en ‘s avonds samen genieten van tributebands. De organisatie is in handen van Patrick van der Meijden en Mark Nouwens. Op de dag zelf worden ze door achttien vrijwilligers ondersteund.

Waalre - De eerste zeventien jaar vond de Queenparty onderdak in Het Klooster in Waalre. Toen de organisatie er over dacht met het jaarlijkse evenement te stoppen, namen Ralf Quaadvliet en Mark Nouwens het stokje over. Nouwens: “We vonden het doodzonde om er mee te stoppen. Samen met Ralf verzonnen we een nieuw concept en overlegden met Patrick die 't Hazzo beheerde, of we daar terecht konden. Ik beleefde in al die jaren twee bijzondere momenten: Toen ik in 1999 de Queenparty voor de allereerste keer bezocht, was ik zwaar onder de indruk. De tweede keer toen ik besloot ook in de organisatie te gaan zitten. Ik was bang dat ik niet meer zou kunnen genieten, maar het tegendeel is waar.”

Patrick is vanaf het begin enthousiast. “We hebben wel wat veranderingen aangebracht in het programma. Zo is er nu alleen een beurs en hebben we de veiling laten vallen, daar was steeds minder belangstelling voor. Er traden eerst alleen twee Queen tributebands op, maar dan kreeg je toch vaak veel van hetzelfde en niet elke band had dezelfde kwaliteit. Nu hebben we afwisselend de ene keer een coverband in het voorprogramma en de andere keer een tributeband van een andere grote artiest met aansluitend de Queen tributeband. Deze combinatie werkt goed, we kennen ons publiek. We zitten nu twee jaar in Het Huis van Waalre en zijn heel tevreden over deze locatie. De fans ook want we zijn telkens uitverkocht.”

Dit jaar staat de ‘Joe Coverband’ uit de Mortel in het voorprogramma. De dertien-koppige band stond twee keer in Paradiso in Amsterdam bij de finale van ‘The Clash of the Coverbands’ en is vaak te zien en te horen op Woodstock festivals en tributefestivals.

‘Queen Tribute – Crazy Little Things’ is de hoofdact. Van der Meijden en Nouwens zijn altijd op zoek naar kwaliteit. Tot hun verbazing heeft deze band nog nooit op een festival gestaan maar ze hebben hoge verwachtingen: “We pakken deze vijfentwintigste editie groots uit.”

De Queenparty is op zaterdag 14 maart. De beurs start om 16:00 uur; de ‘Joe Coverband’ bijt om 20:00 uur de spits af en ‘Queen Tribute – Crazy Little Things’ speelt vanaf 22:00 uur. Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via www.queenparty.nl telefonisch 040-2282501 of aan de bar in Het Huis van Waalre.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden