Joris Luyendijk.
Joris Luyendijk. (Foto: Jelmer de Haas)

'Rebel' Joris Luyendijk geeft lezing in de bieb

Het thema van de 85ste Boekenweek is ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Een van de rebellen binnen het maatschappelijk debat is Joris Luyendijk. Op zondag 8 maart geeft hij een lezing in de Bibliotheek Waalre. Zijn centrale vraag is: Wat kunnen we doen om te zorgen dat mannetjes zoals ik níet overal de baas zijn?

WAALRE - Journalist en schrijver Joris Luyendijk bestudeert met antropologische blik uiteenlopende onderwerpen: de politiek, het bankwezen, de islamitische wereld. Hij graaft diep in zijn onderwerp en vertaalt zijn bevindingen naar toegankelijke boeken.

Tijdens de lezing stelt hij zichzelf de vraag: waarom zijn mannetjes zoals ik overal in Nederland de baas? Deze vraag onderzoekt hij voor zijn volgende boek. De vraag die hij eigenlijk stelt is: wat kunnen we doen om te zorgen dat mannetjes zoals ik níet meer overal de baas zijn? Hoe zorg je voor echte diversiteit en inclusiviteit?

Luyendijk was van 1998 tot 2003 correspondent in de Arabische wereld voor onder meer NRC Handelsblad, Volkskrant, Radio 1 en NOS. Tussen 2006 en 2009 presenteerde hij Zomergasten en Wintergasten. Daarnaast is hij bekend van zijn boeken ‘Het zijn net mensen’ en ‘Dit kan niet waar zijn. ‘Hoop’ is zijn nieuwste boek. 100 wetenschappers, kunstenaars en ondernemers vertellen hierin wat hen hoop geeft. Aanleiding voor dit boek was dat Luyendijk voor het eerst in zijn leven niet met onvoorwaardelijk vertrouwen naar de toekomst keek.


De lezing van Joris Luyendijk is op zondag 8 maart. Aanvang is 14.00 uur tot 16.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19.

Entree is 12 euro voor bibliotheekleden en 15 euro voor niet-leden.

Reserveren via: bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden