Boerenbruidspaar 2020; Peter in ’t Groen en Ans Meyvis met de bruidsmeisjes, links Loïs en rechts Gwen. Foto: Theo van Sambeek.
Boerenbruidspaar 2020; Peter in ’t Groen en Ans Meyvis met de bruidsmeisjes, links Loïs en rechts Gwen. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

BoerenBruidspaar op pad

Tijdens de BoerenBruiloft om 11.11 uur in het Huis van Waalre, worden Peter in 't Groen en Ans Meijvis op ludieke wijze met elkaar in de onecht verbonden. Een van de hoogtepunten van het carnaval. Vanaf 10.30 uur is iedereen welkom in het Huis van Waalre, waar ook de Torentutters, de Baltrappers en de Keien aanwezig zullen zijn.

WAALRE - Voordat Peter en Ans trouwen, zullen ze met Boerengevolg zaterdagochtend aanwezig zijn bij de sleuteloverhandiging in het Huis van Waalre. Daarna laten ze zich op de hoogkar gezeten, getrokken door prachtige Belgische paarden, in de optocht van Aalst naar Waalre rijden. Vergezeld van het Jeugdbruidspaar, de bruidsmeidjes en veel Boerenvolk. Met als motto: 'Wij zaaien Boerkes en Boerinnekes, want: pot-vur-drie, zonder kiendjes gaot ut nie'!
Zaterdagavond vieren ze hun 'Vrij Gezellige Aovond' in De Pracht. Daar zullen de ABC-Band en Wim Meijvis zorgen voor populaire live muziek. Iedereen mag komen mee-feesten.
Zondag is het BoerenBruidspaar vergezeld van veel Boerenvolk bij de carnavalsmis in Waalre om zich voor te bereiden op hun 'verbintenis in de onecht'.

Maandag 24 februari is het dan zover Burgemeester Jan Brenninkmeijer zal, als buitengewoon ambtenaar, samen met de Ambtenaar van d'n Boerenstand de huwelijksceremonie voltrekken. Daarna is iedereen vanaf 14.11 uur welkom op de receptie van het Boeren Bruidspaar in De Pracht in Aalst. En dat ze er een gezellige 'boerenbisnis' van kunnen maken kan iedereen ervaren. Met blaasmuziek van de Veepees en Dik d'r Neffe uit Maarheeze. Rond 19.00 uur zal het Bruidspaar de trekking verrichten van de Boerenbruiloft-loterij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden