De schoolkampioenen met in het midden Nathaniël.
De schoolkampioenen met in het midden Nathaniël. (Foto: )

Nathaniël is voorleeskampioen van Waalre

De schoolkampioenen van de vijf Waalrese bassischolen hebben het dinsdagmiddag 11 februari in de bibliotheek tegen elkaar opgenomen voor een plek in de provinciale halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorlezers waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk ging Nathaniël van de Christoffelschool er met de titel vandoor.

WAALRE - De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen, in samenwerking met de bibliotheken. Onderliggend doel is om (voor)lezen bij basisschoolleerlingen te stimuleren. Lezen en voorlezen heeft een positief effect op de woordenschat, maar ook op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Bovendien is de Nationale Voorleeswedstrijd een goed middel om het 'lezen-is-leuk virus' te verspreiden.

Op de vijf basisscholen in Waalre hebben leerlingen van groep 7 en 8 hun beste beentje voor gezet om voorleeskampioen van hun school te worden. Deze schoolkampioenen hebben in de Waalrese finale gestreden voor een plek in de provinciale halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De winnaar
Nathaniël nam het op tegen Dries van de Drijfveer, Sanne van de OBS Ekenrooi, Mika van de Wilderen en Madelief van de Meent. Hij wist de jury te overtuigen met een fragment uit De Drakenjager van Fiona Rempt. Nathaniël las met flair voor. Bovendien hij een origineel fragment en boek gekozen en wist hij tijdens het voorlezen de spannende momenten goed te benadrukken.

De schoolkampioenen waren goed aan elkaar gewaagd. Dit maakte het voor de jury geen eenvoudige taak. De jury bestond uit Karin Sengers en Mieke van Baalen van de bibliotheek en juryvoorzitter Alexander van Holstein, wethouder in de gemeente Waalre.

Op naar de finale

Nathaniël is door naar de volgende ronde; de halve provinciale finale op 7 maart in Goirle. Mocht hij hier ook de jury weten te overtuigen, volgt in april de provinciale finale en wie weet de landelijke finale eind mei.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden