Chirurgen aan het werk tijdens een donortransplantatie.
Chirurgen aan het werk tijdens een donortransplantatie. (Foto: Lawrence Spierings)

Informatiemiddag over de nieuwe donorwet

WAALRE - De nieuwe donorwet komt eraan. Vanaf juli 2020 wordt iedereen donor, tenzij er specifiek is aangegeven dit niet te willen. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst op maandag 17 februari in de Bibliotheek Waalre worden de bezoekers uitgedaagd om hier over na te denken en in gesprek te gaan.

Veel mensen hebben nog nooit nagedacht over orgaan- of weefseldonatie. Dit kan om verschillende redenen zijn. Het ingaan van de nieuwe donorwet maakt het echter relevant een mening over orgaandonatie te formuleren. In samenwerking met de Nederlandse Transplantatiestichting en het ministerie van VWS schenkt Remedica aandacht aan dit onderwerp, in het belang van de ouderen in Nederland. De informatiemiddag is voor iedereen toegankelijk. ,

Deze middag zijn er stellingen waarover gediscussieerd wordt, een quiz en filmpjes. Zo ontstaat er bewustwording en kan iedereen een onderbouwde mening vormen om zelf de keuze voor of tegen orgaandonatie (kenbaar) te maken.


De informatiemiddag over de nieuwe donorwet is op maandag 17 februari, van 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Gratis toegang, maar aanmelden verplicht: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden