Foto:

Actie voor voetbalveld

WAALRE - Al jaren wordt het voetbalveld aan de Onze Lieve Vrouwedijk in de wijk Hoogh Waalre nauwelijks gebruikt. De ondergrond is verre van vlak en het grootste gedeelte van de tijd staat het veld onder water. Tijd voor actie. Enkele jongens zetten een handtekeningenactie op touw. Tijdens de raadsvergadering van 4 februari jl. overhandigden zij deze handtekeningen aan de burgemeester.

Initiatiefnemer Julian Leijnse (9 jaar): "Hier wonen veel kinderen en wij spelen allemaal heel graag buiten. Vooral voetballen doen we graag. Doordat we het veldje niet meer kunnen gebruiken, doen we dit nu op straat of op de parkeerplaatsen. Dan moeten we er natuurlijk wel op letten dat we geen auto's raken - en zij ons niet."

Heft in eigen handen
Doordat eerdere meldingen niet het juiste effect hadden besloot Julian met een paar vriendjes het heft in eigen handen te nemen. Zij zetten een handtekeningenactie op en liepen diverse middagen door de buurt. Met een dik pak klopten ze afgelopen dinsdagavond bij de Burgemeester aan. Deze nam de handtekeningen in ontvangst en beloofde de kinderen er snel op terug te komen.

Ontmoetingsplek voor heel Waalre
Het veld is de perfecte ontmoetingsplek voor kinderen. Het ligt centraal, niet alleen voor jeugd uit Hoogh Waalre, maar bijvoorbeeld ook voor kinderen uit de wijk De Kranssen. Ine (moeder van Julian): "Alleen al deze wijk telt enorm veel kinderen. Voor de jongsten hebben we twee leuke speeltuinen. Worden ze ouder dan houden de faciliteiten op. Jammer, want het veld is de perfecte locatie voor kinderen in en buiten de wijk om elkaar te ontmoeten. Hoe mooi zou het zijn als de faciliteiten opnieuw bekeken en aangelegd kunnen worden?"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden