V.l.n.r.  Jacqueline, Stefan, Hans, Sander en Sabine. Foto: Theo van Sambeek.
V.l.n.r. Jacqueline, Stefan, Hans, Sander en Sabine. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: )

De Wolderse Wever gaat dicht

In 2002 nam Hans Daris de Wolderse Wever over. Zijn gezin groeide er letterlijk en figuurlijk in op. De Wolderse Wever werd een echt dorpscafé voor jong en oud waar heel veel verenigingen zich thuis konden voelen. Maar nu, achttien jaar later is de koek op. Vlak na de carnaval, op 1 maart, sluit café–zaal de Wolderse Wever de deuren. De familie Daris neemt dan 'met een warme hand' afscheid van de verenigingen voor wie het zalencentrum een thuisbasis was.

Waalre - Aan tafel zit Hans Daris met zijn dochter Sabine. Hans is verdrietig dat hij en zijn vrouw Jacqueline dit besluit hebben moeten nemen. "Het is een mooie tijd geweest, er werd wel een zware wissel op ons gezin getrokken, maar we werkten hier graag. Er waren tijden van tegenwind, dierbaren die we verloren en problemen met de gezondheid. Toch ben ik een rijk man met zo'n gezin. Zonder mijn vrouw Jacqueline had ik het niet gered, ook van de kinderen kreeg ik veel steun. Dankzij Sabine staat de Kerststal, waarmee ik ooit begon, nog steeds ieder jaar op de Markt." Sabine vult aan: "Dat gebeurt nu in goede samenwerking met klanten en vrijwilligers. Ik heb ook het afgelopen jaar de kermis hier in Waalre gered. Het was niet altijd gemakkelijk, maar ik had deze jaren niet willen missen."

De familie Daris heeft in de afgelopen jaren het café en zalencentrum tot grote bloei gebracht. Iedere avond was er wel iets te doen: er waren vergaderingen, zangkoren en bandjes konden repeteren. De Sociëteit, WVO en de Zonnebloem en noem maar op, iedereen wist de weg te vinden naar de Wever. Jarenlang was het de residentie van AWC de Keien, van rouw en trouw tot het vieren van een koninklijke onderscheiding, menigeen hield er zijn feestje of kwam er samen. Eens in de maand kon je genieten bij de liederentafel en de biljartclub floreerde. Met het terras aan de Markt was de Wolderse Wever altijd aanwezig bij de vele activiteiten die daar werden georganiseerd.

Daris zal lang kunnen teren op de vele mooie herinneringen want in dit café was altijd wat te beleven. "Vroeger gingen we op maandag met de carnavalsclub naar de Dommelsche bierbrouwerij voor 'De meest getapte'. Toen dat stopte stelde ik voor om in Waalre 'De meest gesnapte' op te richten. Het was als grap begonnen, maar bestaat nog steeds. Er wordt dan iemand onderscheiden voor zijn of haar bijzondere verdiensten met de carnaval. In 2002 werd ik met die onderscheiding verrast. Afgelopen januari kreeg ons hele gezin de Gerard Vos Penning, mijn lijfspreuk is: 'You never walk alone' want samen hebben we die onderscheiding verdiend. De gezondheid van mijn vrouw en van mij laat ons in de steek, onze kinderen gaan hun eigen weg. We hoopten dat iemand de zaak zou overnemen, dat is helaas niet gelukt."

Zondag 1 maart neemt de familie Daris afscheid en sluit de Wolderse Wever zijn deuren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden