V.l.n.r. Arnold Romeijnders (PoZoB); Monique Nollen,(PoZoB); Richard Verheesen (MSB de Medici,) en Jan Harm Zwaveling (MMC).
V.l.n.r. Arnold Romeijnders (PoZoB); Monique Nollen,(PoZoB); Richard Verheesen (MSB de Medici,) en Jan Harm Zwaveling (MMC). (Foto: )

'Samen op een lijn' verbetert de zorg

Zowel de eerste lijn (huisartsen) als de tweede lijn (medisch specialisten) zijn samen betrokken bij de behandeling van chronisch zieken. De afstemming is echter niet altijd optimaal en uniform. De kans is daarmee groot dat patiënten te veel of niet op elkaar afgestemde zorg aangeboden krijgen. Máxima MC, MSB de Medici en PoZoB vinden dat dat anders kan. Met het initiatief 'Samen op een lijn' willen zij de grenzen slechten en samen verbetering brengen in de zorg voor chronische patiënten.

REGIO - De drie partijen hebben een plan bedacht om structureel verbetering te brengen in de zorg voor chronisch zieken: versterk de samenwerking, zet de patiënt centraal, bedenk een constructie waarbij de financiering geen struikelblok is en begin klein en breid uit bij succes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden