Die Edelweisskapelle.
Die Edelweisskapelle. (Foto: )

Die Edelweisskapelle op Tiroler Keienfeest

WAALRE - Die Edelweisskapelle zal een optreden verzorgen bij het Frühschoppen op zondag 9 februari tijdens het Tiroler Keienfeest van Carnavalsvereniging De Keien.

De kapel vertolkt al 59 jaar de originele Böhmische blaasmuziek op hoog niveau. Zij doet dit onder leiding van Bert de Proost die ook al 59 jaar de kapelmeester van de kapel is.

Die Edelweisskapelle heeft haar sporen in deze Egerländer muziek dik verdiend, dat blijkt wel uit alle prijzen die behaald zijn zoals onder andere Belgisch Kampioen: Nederlands Kampioen en zelfs Vice Europees Kampioen en allemaal in de Top- en Supertop-klasse.

Egerländer muziek is wereldberoemd gemaakt door Ernst Mosch und seine Orginal Egerländer Musikanten die zelfs zijn muziek ten gehore bracht in een compleet uitverkochte Royal Alberthal in Londen. Daarnaast is de Böhmische muziek met de magistrale koperklanken en klarinetversieringen nog altijd de basismuziek tijdens de Oktoberfeesten in München.

Het optreden op zondag 9 februari in Het Klooster is een mooie gelegenheid om te genieten of kennis te maken met deze prachtige muziek. Verschillende leden van de kapel zijn uit Waalre afkomstig en blazen dus een thuiswedstrijd.

Meer informatie is te vinden op de website van de kapel:

www.dieedelweisskapelle.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden