V.l.n.r.: drs. Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud Oorlogsgravenstichting; Evert Meijs, oud consul voor Waalre; Nellie Claessen-van de Langenberg nieuwe consul voor Waalre; drs. Jan Brenninkmeijer, burgemeester van Waalre.
V.l.n.r.: drs. Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud Oorlogsgravenstichting; Evert Meijs, oud consul voor Waalre; Nellie Claessen-van de Langenberg nieuwe consul voor Waalre; drs. Jan Brenninkmeijer, burgemeester van Waalre. (Foto: )

Oorlogsgravenstichting eert Evert Meijs met zilveren speld

WAALRE - Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Waalre ontving Evert Meijs op woensdag 29 januari een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud van de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Brenninkmeijer was hierbij aanwezig.

Evert Meijs heeft na 18 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Waalre en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Waalre liggen 4 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. Hij is als consul opgevolgd door Nellie Claessen-van de Langenberg. Burgemeester Brenninkmeijer ondertekende de benoeming.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 355 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen zij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Voor meer informatie: www.oorlogsgravenstichting.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden