Wereldkankerdag bij Inloophuis de Eik

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om detectie, preventie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker (en hun naasten of nabestaanden) te onderstrepen.


EINDHOVEN - Bij Inloophuis de Eik wordt ook stilgestaan bij Wereldkankerdag. Gedurende de hele dag vinden activiteiten plaats op gebied van verwennen en ontspannen. Op dinsdag 4 februari staat van 10.00-17.00 uur de koffie klaar voor mensen met kanker en hun naasten. De dag wordt geopend door coördinatoren Thérèse van den Biggelaar en Jacqueline Selbeck.


Verwennen en ontspannen
Gedurende Wereldkankerdag vinden bij De Eik verschillende massages plaats. Er zijn diverse ruimtes waar de gasten kunnen ontspannen met een gratis massage naar keuze, uitgevoerd door professionals. Er is keuze uit ontspanningsmassage, stoel- en handmassages of klankschaalmassage. Aanmelden vooraf is niet nodig.
In samenwerking met De Bijenkorf vindt er een loterij plaats, genaamd 'Hello Beautiful´, waarbij 15 gasten kans maken op een verwenochtend, inclusief een lekkere lunch, bij De Bijenkorf in Eindhoven.


Workshop 'Werk en kanker'
Op woensdag 5 februari wordt een workshop georganiseerd ´Werk en kanker' door Cécile Collaris. Deze workshop is bedoeld voor mensen die met kanker te maken hebben. Werknemers, maar ook juist voor leidinggevenden, collega's, HRM-medewerkers, P&O'ers, Arbo-medewerkers, oncologieverpleegkundigen, zorgverleners en andere betrokkenen. De workshop is van 14.00-16.00 uur bij De Eik. Graag aanmelden via www.inloophuis-de-eik.nl/agenda/workshop-werk-en-kanker.


Voor het volledige programma van Wereldkankerdag bij De Eik surf naar www.inloophuis-de-eik.nl


Over Inloophuis de Eik
Inloophuis de Eik biedt als professionele vrijwilligersorganisatie psychosociale ondersteuning aan iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft of heeft gekregen. De Eik is een ontmoetingsplek waar persoonlijke aandacht en een luisterend oor centraal staan. Men kan lotgenoten ontmoeten of deelnemen aan activiteiten die aangeboden worden door geschoolde vrijwilligers.
Inloophuis de Eik is gevestigd aan het Klein Tongelreplein 8 in Eindhoven en telefonisch bereikbaar op 040-2939142. 

Meer berichten