Bijzonder 'dank je wel' in de brievenbus

Ansichtkaart - brievenbus
Ansichtkaart - brievenbus

WAALRE - Deze week wordt er een bijzondere ansichtkaart in alle brievenbussen in het kerkdorp Waalre afgeleverd. De Vereniging voor de Jeugd bedankt hiermee de inwoners voor de fantastische feestweek eind december.

Caspar van Sambeek, lid van de PR-commissie van de Vereniging voor de Jeugd, blikt terug. "De hele voorbereidingstijd van bijna 2 jaar was het zeker waard. Heel veel inwoners hebben een week lang genoten van muziek, schaatsplezier, gratis ontbijt, een geweldige apres-feestavond en winterspelen voor de basisschoolkinderen. Ze keken de ogen uit bij de levende kerststal, genoten van de poffertjes en beleefden velen spannende momenten in een escaperoom.

Caspar legt uit hoe mooi het is dat zo'n feestweek vooral slaagt door de goede samenwerking met vele Waalrese verenigingen. Harmonie Juliana, De Keien, de fotoclub, smartlappenkoor Efkes Schruwwe, Dansgroep UC dance,De Keien, De Wolderse Kerststal en de vele individuele vrijwilligers. De goede medewerking van gemeente en kerk maakte het compleet. "Natuurlijk moeten we zeker niet vergeten om al onze sponsoren en particuliere gevers te bedanken. Zij maakten het financieel mede mogelijk om dit 112,5 jarig jubileum te vieren. En natuurlijk de bezoekers. We kunnen het wel organiseren, maar de komst van bezoekers is de echte slagroom op de taart."

Bijna alle jubileumactiviteiten waren gratis. Het grootse Apres Kerstfeest, met landelijk bekende artiesten, had een symbolische entreeprijs. Dat levert de vraag op: moet het dorp de Vereniging niet bedanken?

Caspar lacht hardop. "We hebben ook heel veel enthousiaste bedankjes gekregen. Het doel van de vereniging is vooral dorpelingen bijeen te brengen. Om elkaar te ontmoeten en te feesten. Dat maakt ons dorp een fijn dorp. Om onze activiteiten te organiseren, collecteren we ieder jaar. De bewoners geven gul. Alles wat in onze kas komt, geven we graag terug aan het dorp. Vandaar dat bijna alle activiteiten gratis waren. Ditmaal dus ook mogelijk gemaakt door vele vele sponsoren. Als dan ook nog veel dorpelingen meedoen aan onze activiteiten, dan zijn we als VvdJ blij. Vandaar dat oprechte 'Dank jullie wel' in de brievenbus."

www.vvdj.nl

Meer berichten