Medailles voor Luirink en Sterk

Luirink (li) en Sterk
Luirink (li) en Sterk (Foto: Linse)

Net als vorig jaar is Waalre een Europees kampioen rijker. In 2019 was het Robin Sterk (70) die goud en zilver greep op het EK Indoorroeien in Kopenhagen. Dit jaar won Martin Luirink goud en brons en Robin Sterk, een zilveren medaille.

WAALRE - Met plaats- en clubgenoot Martin Luirink (60) deed Sterk op 11 januari mee aan het Europees Kampioenschap in Praag. In een tot de nok toe gevulde sporthal. bleek Martin Luirink in topvorm en zag zijn intensieve trainingsarbeid op de roeimachine en op het Eindhovens Kanaal beloond met de Europese titel. Op de standaardafstand van twee kilometer was hij de enige deelnemer in zijn leeftijds- en gewichtsklasse die onder de magische grens van zeven minuten bleef. 'Succes is een keuze', is zijn motto.

Later op de dag bleek hij voldoende hersteld om ook bij de lange sprint van 1000 meter een podiumplek te veroveren. Ditmaal werd het brons. Zelfs bij de sprintafstand van 500 meter had hij nog uitzicht op een medaille, maar na 400 meter sloeg de man met de hamer onverbiddelijk toe: hij werd vierde.

Robin Sterk
De andere Waalrenaar, Robin Sterk, moest het opnemen tegen een ijzersterke Tsjech, een Pool en een handvol Fransen. Vanaf de start van de 2000 meter was het duidelijk dat de Tsjech onverslaanbaar was, maar dat hij de rest van het veld kon bedwingen. En zo geschiedde: gecontroleerd en geconcentreerd roeide Sterk zich naar het EK-zilver.

Luirink en Sterk zijn beiden lid van de Eindhovense Roeivereniging Beatrix en mochten na terugkeer van hun succesvolle optreden in het prachtige Praag vrijwel direct door naar de uitreiking van de Sport Awards Eindhoven 2019. Zij ontvingen daar een gemeentelijke sportpenning op grond van hun prestaties tussen december 2018 en december 2019. Beiden als Nederlands kampioen 2018, Robin Sterk bovendien als Europees kampioen 2019. Afgelopen december werd Luirink ook nog eens open Belgisch kampioen in Antwerpen en greep Sterk een gouden plak in Berlijn.

Meer berichten