Het educatieprogramma Heide-expeditie Salamander laat kinderen via speelse doe-opdrachten de heide en het beekdal ontdekken.
Het educatieprogramma Heide-expeditie Salamander laat kinderen via speelse doe-opdrachten de heide en het beekdal ontdekken. (Foto: )

Word heidegids op Strabrechtse Heide

Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers die jeugdprogramma's op de Strabrechtse Heide willen begeleiden. Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen op een spannende, belevingsvolle wijze bij de natuur te betrekken? En om samen met hen waterdiertjes te scheppen, insecten te vangen en de stilte te ervaren? Meld je dan aan als heidegids.

REGIO - Het educatieprogramma Heide-expeditie Salamander laat kinderen via speelse doe-opdrachten de heide en het beekdal ontdekken. Nadat de boswachter met de school een datum heeft afgesproken, neemt de heidegids de kinderen mee naar buiten. Het programma betrekt de kinderen, en via hen ook hun ouders, bij de natuur in hun omgeving.

De Strabrechtse Heide ligt ten zuiden van Eindhoven tussen de dorpen Heeze, Leende, Geldrop en Mierlo. Het jeugdprogramma is in het zuidwestelijk deel van de Strabrechtse heide, ingang Heeze. Op het eerste gezicht lijkt de Strabrechtse Heide een onmetelijke vlakte van alleen struik- en dopheide maar rond de vennen groeien bijzondere planten als waterlepeltje en vleesetende zonnedauw.

Staatsbosbeheer vraagt
Staatsbosbeheer vraagt van de heidegidsen: ervaring en/of affiniteit met het begeleiden van basisschoolkinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar;- je kunt goed samenwerken; - je bent creatief en flexibel; bereidheid om regelmatig op een doordeweekse dag 's ochtends of 's middags te helpen, met name in de maanden mei tot en met oktober; - bereidheid om op termijn en in overleg ook andere programma's, excursies en arrangementen te begeleiden of te ondersteunen bij evenementen; - je draagt vrijwilligerskleding van Staatsbosbeheer. - je overlegt, op kosten van Staatsbosbeheer, een VOG (verklaring omtrent gedrag, is vereist vanwege het werken met kinderen)


Staatsbosbeheer biedt
Staatsbosbeheer biedt een inspirerende werkomgeving in een prachtig natuurgebied, veel leuke collega's, enthousiaste kinderen die je een unieke natuurervaring kunt bieden en nauwe samenwerking met de boswachters. Voor je zelf op pad gaat, loop je eerst mee met ervaren heidegidsen en de boswachter. Hierdoor leer je wat het educatieprogramma inhoudt, je ervaart zelf de opdrachten en krijgt achtergrondinformatie over het gebied. Ook ga je zelfstandig een aantal keren het gebied in, om de omgeving te leren kennen.

Meer berichten