Graven om struiken en planten te redden .
Graven om struiken en planten te redden . (Foto: )

Sloopgroen redden in de Michiel de Ruyterstraat

WAALRE - Al enige tijd staan de huizen op de Michiel de Ruyterstraat leeg. Binnenkort worden de woningen gesloopt waarbij ook alle voor- en achtertuinen leeg gehaald worden. Bij het slopen worden veel materialen hergebruikt, maar het groen wordt normaal gesproken vernietigd.

Struikrovers vinden dat zonde en steken daar een stokje voor. Met Struikroven (een Eindhovens initiatief) gaan buurtgenoten samen op pad om planten te redden van de sloop om daarna het geredde groen een nieuwe plek in de buurt te geven.


Zaterdag 1 februari
Onder begeleiding van ervaren Struikrovers en een groenexpert gaan de buurtgenoten zaterdag 1 februari op zoek naar planten die te redden zijn. De planten worden opgeslagen tot in het voorjaar en daarna tijdens een speciale plantdag, terug geplant in de buurt.

Aanmelden
Wilt u mee op Struikroofpad? U kunt zich hiervoor al aanmelden. Het belooft een avontuurlijke en gezellige dag te worden met hopelijk een grote groene buit. Iedereen is welkom om aan te sluiten. Gaat u mee groen redden van de sloop? Houd dan alvast zaterdag 1 februari van 13.00 tot 17.00 uur vrij.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar struikroven@gmail.com, of te bellen naar Bernice Kamphuis 06-24 283 243. Meer details over de dag volgen via e-mail nadat u zich heeft aangemeld.

Meer berichten