Lezing 'hoogsensitiviteit en vermoeidheid'

Psychotherapeute Marjon van Westing geeft woensdag 22 januari een lezing over 'hoogsensitiviteit en vermoeidheid'.
Psychotherapeute Marjon van Westing geeft woensdag 22 januari een lezing over 'hoogsensitiviteit en vermoeidheid'. (Foto: )

Ruim 8 jaar heeft chronische vermoeidheid het leven van Marjon van Westing beïnvloed. Vanuit haar eigen ervaring én vanuit haar kennis als psychosociaal therapeut vertelt ze vrijdag 24 januari in de Bibliotheek Waalre over het herstelproces en de invloed van hoogsensitiviteit op vermoeidheid.

WAALRE - Hoe kom je weer tot een actieve invulling van je dag? Hoe kom je tot een situatie waarin je weer kunt genieten van het dagelijkse leven? Bij Marjon van Westing had hoogsensitiviteit invloed op haar chronische vermoeidheid en het herstelproces. Door therapie vond er op verschillende gebieden herstel plaats. In eerste instantie op lichamelijk en mentaal vlak. Hierdoor was het weer mogelijk om het dagelijks leven invulling te geven. Jaren later vond er herstel plaats op emotioneel en spiritueel gebied waardoor het leven weer kleur kreeg.

In haar lezing vertelt Marjon van Westing onder meer haar persoonlijke verhaal; hoe heeft haar hoogsensitiviteit een rol gespeeld op de vermoeidheid. Daarnaast gaat zij in op: - verschillende niveaus van herstel: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel; - belasting en belastbaarheid; - innerlijk weten en eigen overtuigingen; oefeningen en visualisaties gericht op bewustwording van je eigen proces

Na de lezing kunnen bezoekers, gratis mee wandelen met Marjon van Westing en Margot Lasance (organisator van de bibliotheek) in de natuur nabij Het Huis van Waalre. De wandeling start om 11:00 uur tot uiterlijk 12:30 uur. Een mooi momenten om van gedachten te wisselen.


Praktische informatie
De lezing Hoogsensitiviteit en Vermoeidheid is op vrijdag 24 januari van 09.30-11.00 uur. Aansluitend is er een wandeling tot uiterlijk 12.30 uur. De lezing vindt plaats in de Bibliotheek Waalre in Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Kaarten kosten 7,50 euro voor bibliotheekleden en 9,50 euro voor niet-leden. Kaarten reserveren kan via: bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten