Marianne van Houten speelt 22 januari 'De Mopperwolk' in de bibliotheek.
Marianne van Houten speelt 22 januari 'De Mopperwolk' in de bibliotheek. (Foto: )

Muziektheater De Mopperwolk

WAALRE - De Nationale Voorleesdagen starten woensdag 22 januari. Tot en met zaterdag 1 februari staat het Prentenboek van het Jaar centraal: Moppereend. Het boek gaat over een dag op een boerderij. Haan kraait een lied, Haas en Schildpad spelen een spel en Geit maakt gekke grappen. Maar Eend laat zich niet opvrolijken. Soms is het wel even fijn om een moppereend te zijn.

Theatermaker Marianne van Houten heeft zich door dit boek laten inspireren bij het maken van haar voorstelling De mopperwolk. De mopperwolk is een interactieve voorstelling met verrassende muzikale en beeldende elementen. Over emoties, verschillende karakters en jezelf zijn en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Eerder speelde Marianne van Houten in Waalre de voorstelling Nijntje op de fiets.

Praktische informatie
De mopperwolk is te zien op woensdag 22 januari van 15.00 tot 15.35 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree bedraagt 5 euro voor een kind + een ouder/begeleider. Kaarten reserveren: bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden