Marc Camerik en Richard Carli.
Marc Camerik en Richard Carli. (Foto: )

Cardo viert 25-jarig bestaan met vandaag een Open Dag

Dit jaar viert sportcentrum Cardo haar 25-jarige bestaan. De sportclub is gestart op de inmiddels bekende locatie in Hartje Veldhoven: de Rapportstraat 10a. Wat op 1 augustus 1994 begon als een droom van vier jonge, ambitieuze Veldhovenaren om een moderne fitnessclub te openen, liep uit tot een succesvolle sportschoolketen en een begrip in Brabant.

WAALRE/VELDHOVEN - De Veldhovense onderneming begon 25 jaar geleden op initiatief van Karin Meijer, Esther Adriaans, Marc Camerik en Richard Carli. Zij zagen hun droom werkelijkheid worden door de deuren te openen van een moderne fitnessclub. Hun missie? Zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om op fijne en verantwoorde wijze te laten trainen en fitter te laten worden. "En dat hebben we geweten", aldus Marc. Met gemiddeld zo'n 500 klanten per dag, heeft het sportcentrum een kleine 4,5 miljoen mensen over de vloer gehad de afgelopen 25 jaar.

De sportclub is al die jaren gevestigd op dezelfde locatie. In 1999 werd de sportclub getroffen door een brand, waardoor de onderneming noodgedwongen tien maanden op een andere locatie moest opereren.

"Toen we begonnen hadden we een budget van 35.000 gulden. Dat is omgerekend 16.000 euro. Op dit moment gaat de teller over de 300.000 euro heen, alleen al voor de apparatuur in de club in Veldhoven." Volgens de sportketen is de sleutel tot succes blijven inspelen op de behoeften van klanten en dat betekent investeren. "Aan volledige aircosystemen in alle fitnessruimtes dacht men vroeger niet eens. Inmiddels is dat écht de norm."

Wat begon als een lokale onderneming, is uitgegroeid tot vijf clubs, waaronder Cardo Premium, Cardo Dance Department en Cardo fysiotherapie. Het fitnessduo Marc en Richard heeft dit jaar hun vijfde club in Waalre geopend. Deze club is uitgerust met de modernste fitnessapparatuur, voorzien van een digitale trainer die een volledig geautomatiseerde training mogelijk maakt. Voor het ultieme sportgemak is de club in Waalre vanaf 1 januari, 24/7 geopend. Cardo biedt de leden hiermee de mogelijkheid bieden de hele week, op ieder moment van de dag te kunnen trainen.

Een lidmaatschap bij Cardo geeft toegang tot twee locaties: De Rapportstraat 10a in Veldhoven en de Van Dijklaan 3 in Waalre.

Naast alle sportactiviteiten vindt Cardo het belangrijk om een maatschappelijke rol te vervullen in de gemeente. Zo zijn ze trotse sponsor van alle voetbal- en hockeyclubs in Velhoven en het jaarlijkse sportgala. "En wie herinnert zich onze legendarische Disco Inferno feestjes, die op het hoogtepunt 4500 bezoekers trok, nou niet?", aldus het fitness duo.

Open Dag Waalre
Zondag 12 januari houdt Cardo een open dag in de splinternieuwe club in Waalre. Iedereen is welkom van 12.00-16.00 aan de Van Dijklaan 3.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden