Het allereerste, eigen nummer van De Bent gaat 9 januari in première.
Het allereerste, eigen nummer van De Bent gaat 9 januari in première. (Foto: )

De Bent presenteert 1e eigen nummer bij 'Van A tot Z'

WAALRE - De Bent luidt donderdag 9 januari het nieuwe jaar in met een meezingavond genaamd 'van A tot Z'. Elke letter van het alfabet vormt de eerste letter van de titel van het liedje, dat deze avond gezongen zal worden. Géén eenvoudige opdracht voor de samensteller van het programma, Nico Knook.

De Bent die inmiddels ruim 15 jaar samenspeelt, heeft een repertoire opgebouwd van ruim 530 liedjes. Met een ingewikkeld kies-systeem zijn er 25 nummers gekozen. Er trad echter een probleem op: 'Wat gaan we doen met de letter X'. De letter X staat symbool voor onder andere 'kus' of 'onbekende waarde'. Deze begrippen kwamen goed van pas. Onlangs heeft een van de leden van De Bent' een lied geschreven, een nieuw en totaal onbekend nummer. Unaniem werd besloten om dit lied te gebruiken voor de letter X. Het liedje vertelt het verhaal over een romantische ontmoeting. Deze vond plaats in het holst van de nacht, terwijl de regen met bakken uit de hemel viel. Het nummer draagt de titel 'The singing woman in the rain'.
De meezing-avond wordt ondersteund door de leden van De Bent. De teksten worden geprojecteerd op een groot scherm. De avond in De Wolderse Wever, aan de Markt in Waalre begint om 20.15 uur. De entree is 2,50 euro.

Meer berichten