Leer alles over sterren bij het IVN. Foto: Jan Koeman.
Leer alles over sterren bij het IVN. Foto: Jan Koeman. (Foto: Jan Koeman)

Leer alles over de sterren in IVN Sterrencursus

WAALRE - IVN Valkenswaard-Waalre start woensdag 8 januari met een cursus, bedoeld voor mensen die wat meer van de sterrenwereld willen weten. Deze probeert op een begrijpelijke wijze de complexiteit van de sterrenhemel, de bewegingen van de hemellichamen en de processen in de kosmos uit te leggen. Veel tijd zal besteed worden aan het zich oriënteren en waarnemen van de sterrenhemel. De cursus kent 5 lesavonden waarvan een avond in Asten, voor een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht met het indrukwekkende Pieterse Planetarium.

De volgende onderwerpen komen aan bod: diverse hemellichamen, naamgeving van sterren, de Dierenriem, de levensgang van sterren, Rode Reuzen, Witte Dwergen, Neutronensterren, Zwarte Gaten, werken met de sterrenkaart, wanneer is welke planeet waar te zien, app's en computerprogramma's voor sterrenhemel-simulatie.

De cursusavonden zijn woensdag 8, 15, 22 en 29 januari en 5 februari (bezoek Asten). De cursustijden zijn van 19.45 tot 22.15 uur. De cursus wordt gegeven in het IVN gebouw van de afdeling Valkenswaard (Bosstraat 25, Valkenswaard). De cursusgelden bedragen € 27,50 voor leden en € 32,50 voor niet-leden. Deze prijs is inclusief syllabus, sterrenkaart, bezoek aan de Sterrenwacht en Planetarium en koffie en thee tijdens de cursusavonden.

Voor meer informatie over deze cursus, neem contact op met Emile Weijters (tel. 040 2075670) of via e-mail naar: e1000acmw@gmail.com.

Hier kunt u zich ook aanmelden voor de cursus.

Meer berichten