Digisterker worden kan in drie bijeenkomsten in de bibliotheek.
Digisterker worden kan in drie bijeenkomsten in de bibliotheek. (Foto: )

Start cursus Digisterker 2020

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Tijdens de drie bijeenkomsten van Digisterker helpt de Bibliotheek Waalre, burgers op weg.

WAALRE - In drie bijeenkomsten leren de cursisten hoe om te gaan met de digitale overheid en hoe er mee te werken. In de lesruimte zijn computers of laptops aanwezig.

De cursus is op dinsdag 28 januari, 4 februari en 11 februari van 14.00 - 16.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre. Heb je nog geen eigen DigiD? Dan kan je naar de extra les op dinsdag 21 januari, waar je leert een DigiD aan te vragen.

Wat komt er aan de orde?
Een DigiD gebruiken: voor veel overheidswebsites is een DigiD nodig. Leer een DigiD te gebruiken. Heeft u nog geen eigen DigiD? Kom dan voorafgaand aan de cursus Digisterker naar de extra les op dinsdag 21 januari.
Zoeken en vinden van informatie: leer informatie te vinden op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties.
Inloggen op websites: leer in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en Werk.nl)
Online regelen: online toeslagen aanvragen en afspraken maken met overheidsorganisaties.
Gemeente Eindhoven en Waalre: Inwonersplein, digitaal loket voor inwoners. De deelnemers leren het Inwonersplein, het digitaal loket voor inwoners op de website www.eindhoven.nl of www.waalre.nl te gebruiken, de digitale wegwijzer voor iedereen die een afspraak wil maken, iets wil aanvragen, regelen of melden.

Voorkennis nodig?
Digisterker is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: je kunt werken met een toetsenbord en muis, hebt een e-mailadres en thuis internet. Nog geen ervaring met computers en internet? Volg dan eerst de cursus Klik&Tik in de Bibliotheek Eindhoven.

Aanmelden
Om aan te melden, neem contact op met Margot Lasance via mail naar: m.lasance@bibliotheekeindhoven.nl of via tel. 06-41243178.

De cursus kost 25 euro, dit is inclusief het cursusboek. Dit bedrag graag bij aanvang van de eerste cursusdag ter plekke met de pin betalen.

Meer berichten