Een professor van Mad Science in actie.
Een professor van Mad Science in actie. (Foto: )

Tech & Play Kids Festival in Beursgebouw

Bouw je eigen robot, ontwerp de snelste auto, maak je eigen slijm, verlies je in de wereld van VR, maak je eigen podcast of ontdek de nanowereld onder een microscoop. Op zaterdag 28 december staat het Beursgebouw weer op zijn kop voor het vierdeTech & Play Kids festival, waar jonge ontdekkers van alles kunnen uitproberen op het gebied van innovatieve games, techniek, cultuur en sport.

EINDHOVEN - De Bibliotheek Eindhoven zorgt met de hulp van onmisbare sponsoren en samen met vele partners voor een dag vol technische innovaties waar je kunt experimenteren, samenwerken en leren. Dit jaar zijn er, net als vorige jaren, weer nieuwe partners aangesloten om zo een gevarieerd en vernieuwend aanbod aan te kunnen bieden.

Zo geeft Phototropic Robots een workshop waarin je een robot maakt die achter een lichtbron aan gaat. Hierbij leer je hoe elektronica en sensoren werken. Leuk voor beginners en uiterst geschikt als kennismaking met de wereld van robotica.

Daarnaast stimuleert Vechel Fantasy het creatief denken en de persoonlijke ontwikkeling door het spelen van Dungeons & Dragons en Dots Art door speciale kleurboeken waar je de toevallige vormen tekent en kleurt zoals jij het wil.

Dutch Gamemasters heeft een VR-tennisveld, Area 51 staat met een BMX-ramp en Mad Science leert je dit jaar van alles over chemie en statische elektriciteit.

Praktische informatie
Het Tech & Play Kids Festival is op zaterdag 28 december in het Beursgebouw Eindhoven. Om lange rijen bij de ingang tegen te gaan, kies je bij het reserveren voor het ochtend- of middagblok. Kies je voor de ochtend, dan mag je tussen 10.00 uur en 12.00 uur het Beursgebouw in. Kies je voor de middag, dan mag je vanaf 12.30 uur naar binnen.

Heb je een ticket voor de ochtend gekocht en wil je ook in de middag blijven? Geen probleem. Met elk ticket mag je tot 17.00 uur blijven.

Voor kinderen van 0-2 jaar is de toegang gratis. De overige tickets kosten 2 euro.

Meer berichten