Een van de goede doelen is KNGF Geleidehonden. Foto: Ron Baltus.
Een van de goede doelen is KNGF Geleidehonden. Foto: Ron Baltus. (Foto: Ron Baltus)

Lege flessen actie KC de Wilderen: De wereld is mooi!

In de kerstvakantie gaan de kinderen van KC de Wilderen aan de slag met het thema: De wereld is mooi! Tijdens deze week gaan ze met gerecyclede materialen knutselen. Dit met het doel om kinderen bewust te laten worden van duurzaamheid, recycling en de wegwerpmaatschappij.

WAALRE - Omdat het thema 'de wereld is mooi' zo divers is gaan ze onder andere kunstwerkjes gemaakt van gerecycled materiaal naar verschillende verzorgingstehuizen in de buurt brengen.

2 januari

Om bewust te worden van recyclen gaan de kinderen op 2 januari 2020 tussen 13.00 uur en 16.00 uur de wijk in om lege flessen op te halen. Deze lege flessen worden opgehaald voor verschillende goede doelen, namelijk: KNGF geleidehonden en Dream4Kids.

Plastic doppen

KNGF verzameld plastic doppen en zij krijgen hiervoor een vergoeding, bijvoorbeeld ook de plastic doppen van melkflessen en pakken sap en dergelijke zijn bruikbaar voor deze actie. Alle opgehaalde doppen gaat KC De Wilderen woensdag 8 januari doneren aan het KNGF fonds.

Lege flessen

De flessen leveren statiegeld op, dit geld gaat naar de stichting Dream4Kids. Dream4kids organiseert droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die kampen met een jeugdtrauma. Denk aan rouwverwerking, misbruik, vechtscheiding en verwaarlozing.

Deze doelen worden beide ook uitgebreid besproken binnen het kindcentrum zodat de kinderen weten waarvoor ze de straat op gaan. Dit met het doel om de wereld nog iets mooier te maken. De kinderen roepen iedereen op om mee te doen.

Steunen

Mochten de kinderen op 2 januari niet bij u aan de deur zijn geweest maar wilt u deze fantastische doelen toch steunen?

Dan mag u de lege flessen en doppen tot 8 januari inleveren bij:

KC de Wilderen, Meester Slootsweg 1 in Waalre

Meer berichten