Slotconcert Blazersklas de Volharding in HHvW

Een van de repetities van de blazersklas van De Volharding.
Een van de repetities van de blazersklas van De Volharding. (Foto: )

WAALRE - De Blazersklas van De Volharding na een periode van zes weken repeteren, geeft dinsdag 3 december een slotconcert in Het Huis van Waalre. Het concert begint om 19.00 uur en de toegang is gratis.

De blazersklas is het resultaat van de educatieve lessen die De Volharding begin dit schooljaar in samenwerking met 040muziek verzorgde in de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Aalst. Kinderen maakten vervolgens zes weken lang onderdeel uit van een orkest onder leiding van dirigent Marcel Verbruggen. Met het speciale lesmateriaal en het instrument dat ze in bruikleen kregen, kon er ook thuis geoefend worden.

"Geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme de muzikanten ook dit jaar weer aan de slag zijn gegaan en zelfs hun ouders zo ver hebben gekregen om ook hun instrument weer op te pakken", vertelt Peter ten Brinke, voorzitter van de commissie Werving & Opleiding.

De lessen worden dinsdag 3 december afgesloten met een optreden door de blazersklas waarin zij laten zien, en vooral ook horen, wat zij samen in zes weken hebben bereikt. Daarnaast zal het opleidingsorkest een kort optreden verzorgen waarbij ook samen gespeeld wordt met de muzikanten van de blazersklas.

De blazersklas voor kinderen krijgt zeker een vervolg. Tevens zal er begin volgend jaar bij voldoende belangstelling, een blazersklas voor volwassenen starten. Volwassenen die interesse hebben, kunnen contact opnemen met secretaris Cecile Habraken via secretaris@harmoniedevolharding.nl of via 040-2222342.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden