Tijdens de feestdagen wordt Waalre omgetoverd in Woldere Winter Wonderland. Foto: Theo van Sambeek.
Tijdens de feestdagen wordt Waalre omgetoverd in Woldere Winter Wonderland. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Feestweek komt steeds dichterbij

De Vereniging voor de Jeugd heeft het maar druk in deze periode. Eerst het Vliegerfestijn, dat helaas het eerste evenement in 112,5 jaar was dat wegens slechte weersomstandigheden werd afgeblazen, maar ja, dat toch de nodige voorbereidingen met zich meebracht. Daarna Sinterklaas die in Waalre werd ingehaald. En nu komt dan de feestweek, ter gelegenheid van het jubileum, met rasse schreden in zicht.

Waalre - De jaarlijkse collecte waarmee de vereniging haar activiteiten financiert vond plaats tussen 16 en 23 november. Zo geven ze alles weer terug aan het dorp. Tegelijk met de collecte werd de jubileumkrant deur aan deur bezorgd. Daarin staat het programma van de feestweek in december en is te lezen dat de feestweek een week vol gezelligheid in kerstsfeer wordt.

De feestweek wordt zaterdagmiddag 21 december geopend met een verrassende act op de kunstijsbaan, daarna kan er vrij worden geschaatst. 's Avonds volgt het Winter Wonderland Concert in de Willibrorduskerk met medewerking van Harmonie Juliana, de slagwerkgroep van de harmonie en Efkes Schruwwe. Met dit concert vieren twee jubilarissen een feest, want de harmonie viert dit jaar het 100-jarig bestaan.

Waalre-dorp wordt bij de festiviteiten betrokken. Zo is er Frühstück-schaatsen voor het hele gezin en Kinder-disco in verschillende leeftijdscategorieën. Op tweede kerstdag is er Discoschaatsen voor 15-18-jarigen. Er komt een Curling toernooi en de OCW/JONG Businessborrel staat op het programma. Om helemaal in kerstsfeer te komen kan het hele gezin bij de schaatsbaan aanschuiven en wordt er een 'Foute Kersttruien wedstrijd' gehouden. Het is misschien wel leuk om daarvan een foto te maken voor de jaarlijkse familiekerstfoto.

Zaterdag 28 december staat het Après Kerst Concert gepland tijdens het 'Groots dorpsfeest' in de feesttent op de Markt. Met live optredens van Wolter Kroes, René Schuurmans en Django Wagner, onder begeleiding van de Marcel Fisserband (bekend van tv-programma 'De beste Zangers'). Daar omheen zorgt dj Coenio voor een geweldige sfeer. De kinderen van Kindcentrum de Wilderen kunnen tot slot op zondag 29 december deelnemen aan de Wolderse Winter Spelen.

Een evenement als Woldere Winter Wonderland kost natuurlijk geld en vraagt veel hulp van vrijwilligers. Er zijn voor dit feest verschillende commissies in het leven geroepen. Voorzitter Lau Bekkers van de feestcommissie laat weten dat de Vereniging voor de Jeugd gewoonlijk voldoende bezetting heeft. "De leden en directe familieleden steken graag de handen uit de mouwen, maar de commissie gaat nog vrijwilligers vragen voor de Wolderse Winterspelen. Deze spelen zijn als op Koningsdag, maar dan in winterse sfeer. De sponsoring loopt goed, echter iedere bijdrage is welkom. Je kunt de feestweek ook in natura sponsoren. Zo zal er een escaperoom zijn die wordt gesponsord."

Kijk in de jubileumgids, of op www.verenigingvoordejeugd.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden