Ons brein staat nog in de oertijdstand maar dit kan je zelf veranderen.
Ons brein staat nog in de oertijdstand maar dit kan je zelf veranderen. (Foto: )

'Je brein beïnvloeden' in lezing in Het Huis van Waalre

Kun je je brein beïnvloeden? En zo ja hoe werkt dat dan? Wat moet je doen om je brein zo ver te krijgen om te doen wat je altijd al hebt willen doen maar nog niet gedaan hebt? Krijg de antwoorden tijdens een lezing van Buro Brein³ op donderdag 28 november in de Bibliotheek Waalre.

WAALRE - Piekeren, doemdenken, zwartkijken… wie kent het niet? Ons brein is gericht op gevaar, het ziet altijd eerst het negatieve van een situatie of gebeurtenis. Dit is vanuit de evolutietheorie zo ontwikkeld. In de oertijd, denk aan: jagen, overleven, moest het brein zich voorbereiden op gevaar, te allen tijde. Als oermens was het belangrijk direct te kunnen handelen.

Inmiddels is acuut overleven in de meeste gevallen niet meer aan de orde. We kunnen dromen najagen en talenten ontwikkelen. Maar waarom lukt dat ons dan niet altijd? Waarom komen we niet tot de dingen die we écht graag willen? Het antwoord op deze vraag: ons brein is niet mee veranderd met de tijd en reageert nog steeds vanuit de gedachte dat overal gevaar schuilt. Is er een manier om hier mee om te gaan? Kunnen wij ons brein leren dat het gevaar niet meer op de loer ligt? Het antwoord is ja!

Deze lezing gaat over de werking van je brein om zo te komen tot bewustwording en motivatie. Doordat je leert hoe je brein werkt, kun je direct aan de slag met effectieve strategieën om te doen wat je altijd al hebt willen doen.


Buro Brein³
Noortje Lenders en Wendy de Ruiter zijn samen met Aukje Zegers eigenaar van Buro Brein³ en alle drie al jaren als gedragswetenschappers werkzaam binnen de jeugdhulpverlening. Zij geven lezingen, trainingen en workshops over bewustwording en betekenis geven aan je gedachten door gebruik te maken van de Kracht van je Brein. Buro Brein³ werkt vanuit een zelf ontwikkeld model waarin theorie en praktijk samenkomen. Bijzonder is dat de strategieën vanuit wetenschap vertaald worden naar de praktijk. De insteek vanuit gezondheidsideologie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en literatuur.


Meer informatie
De lezing 'Je brein beïnvloeden' is op donderdag 28 november van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is 7,50 euro voor bibliotheekleden en 9,50 euro voor niet-leden.

Aanmelden: bibliotheekeindhoven.nl/programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden