Ensemble Oriana
Ensemble Oriana (Foto: eigen foto)

Ensemble Oriana speelt muziek uit de 14e eeuw

Ensemble Oriana verzorgt op zondag 17 november om 15.00 uur in de reeks Willibrordconcerten in Waalre, met woord en muziek een thematisch optreden rond de bekende 14e eeuwse Italiaanse geleerde en dichter Petrarca.

WAALRE - Ensemble Oriana schetst een beeld van Petrarca en zijn tijd door middel van muziek uit dezelfde 14e eeuw, die in Frankrijk Ars Nova en in Italië Trecento genoemd werd. Zij spelen composities van onder andere Dufay, Jacopo da Bologna en Francesco Landini. Daarnaast vertellen zij over het leven van Petrarca en wordt voorgelezen uit zijn werk.

'Oriana' is een Italiaanse meisjesnaam en betekent zoveel als 'goud'. Het ensemble bestaat uit Anneke Hoekman en Hidesato Sugiyama, consortblokfluiten en voor dit concert wordt samengewerkt met Esther Kronenburg en Joep van Buchem, zang. Vier professionals in hun vakgebied en specialisten in het uitvoeren van muziek uit de late middeleeuwen en renaissance. Deze bijzondere muziek komt volledig tot zijn recht in de deels 12e eeuwse Oude Willibrorduskerk.

Concert én museumbezoek
Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een uitvoering Het Waalres Museum bezoeken. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum aan de Willibrorduslaan 4 voor 9 euro. Toegang tot alléén het concert kost 7 euro en deze kaarten zijn zondag 17 november vanaf 14.30 uur beschikbaar in de Oude Willibrorduskerk, Oude Torenstraat 2 in Waalre. Sedert dit najaar is het verwarmingssysteem van de kerk verbeterd, de kou is daarmee letterlijk uit de lucht.

Parkeren
In verband met de intocht en ontvangst van Sinterklaas op de Markt kan het beste geparkeerd worden op de parkeerterreinen van Winkelcentrum De Bus, te bereiken via de Willibrorduslaan en Hoogstraat. Parkeren kan ook aan de Meester Slootsweg bij Kindcentrum De Wilderen. Parkeren is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden