Tom van Santvoort vindt het belangrijk dat mensen een thuisgevoel krijgen in de winkel. Foto: Theo van Sambeek.
Tom van Santvoort vindt het belangrijk dat mensen een thuisgevoel krijgen in de winkel. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Zorg Discounter is Kempische primeur

Tom van Santvoort opent vrijdag 15 november de Zorg Discounter aan de Eindhovenseweg. Een grote wens van hem gaat in vervulling: Hulp bieden aan ouderen, maar daarnaast sociaal maatschappelijk en duurzaam ondernemen. Niet alleen in Waalre, maar voor heel de Kempen is dit een primeur.

WAALRE - Tot nu toe is dit de enige zorgwinkel in de omgeving waar mensen terecht kunnen voor niet alleen nieuwe, maar ook voor gebruikte zorgartikelen. Tom van Santvoort doet daarnaast onderhoud en reparaties, eventueel aan huis.

Eerst was Van Santvoort commercieel werkzaam, op den duur gaf dat geen voldoening. De ommekeer kwam voor hem toen hij in aanraking kwam met 'Home Instead' een zorgverlener die het mogelijk maakt om senioren die zorg nodig hebben, langer thuis te laten wonen. "Ik was lang op zoek naar een uitdaging en Home Instead heeft mij rust gebracht. Als mantelzorg ondersteuner help ik met de verzorging, geef te eten, houd gezelschap en ga wandelen met de cliënt. Dit werk geeft me veel voldoening, want wat je doet heeft meteen effect en het wordt enorm gewaardeerd. Maar het zette me ook aan het denken. Wat gebeurt er met het zorgmateriaal? Want soms is een rollator of een scootmobiel nog bijna nieuw wanneer die overbodig wordt. Niet iedereen heeft het geld om die nieuw aan te schaffen. Waarom dan niet recyclen en ze een tweede leven gunnen, zoiets als de kringloop, maar dan voor zorgartikelen?"

Van Santvoort werd getriggerd door het televisieprogramma 'Stand van Nederland', waarin Joey Scheick vertelde dat hij, toen rolstoelen en rollators uit het zorgpakket verdwenen, deze als occasions is gaan aanbieden en met succes. "Ik nam contact op met Scheick en het balletje is gaan rollen. Ik heb geluk dat ik dit pand, waar voorheen Azzuri Wielersport in zat, kan huren en heb veel te danken aan de ondersteuning van familie en vrienden. Ze helpen me met klussen en dragen spullen aan. Het is belangrijk dat de klant een thuis gevoel krijgt in de winkel en dat ik tijd voor ze heb. Ik werk nauw samen met Buurthulp. Er worden degelijke producten gerecycled, zoals sta-op stoelen en hoog-laag bedden, rollators en scootmobielen. Daarnaast verkopen we ook nieuwe producten, zoals handzaam tuingereedschap; speciale scharen als je de kracht niet meer hebt om te knippen en hulpmiddelen als je niet kunt bukken. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. De maandag plan ik in voor onderhoud en reparaties. Vaak is het de familie die de nodige zaken voor een ouder regelt en die kunnen niet altijd overdag. Dan maak ik 's avonds een afspraak."

Voor goederen in- en verkoop, of voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 040-3688275 of mailen: dekempen@zorgdiscounter.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden