Sinterklaas is weer onderweg, op zondag 17 november is hij, samen met zijn pieten, weer in Waalre te vinden. Foto: Vereniging voor de Jeugd.
Sinterklaas is weer onderweg, op zondag 17 november is hij, samen met zijn pieten, weer in Waalre te vinden. Foto: Vereniging voor de Jeugd. (Foto: Vereniging voor de Jeugd)

Het zijn drukke tijden voor de VvdJ

'Hij komt, hij komt, die lieve, goede Sint'. Het is weer tijd voor het Sinterklaasfeest en de Vereniging voor de Jeugd heeft een hoop leuks in petto. Dat geldt trouwens ook voor de rest van het jaar, want eind december organiseert de Vereniging een Woldere Winter Wonderland op de Waalrese markt.

WAALRE - Kinderen (en volwassenen natuurlijk ook) mogen zich weer verheugen op de komst van de Sint en zijn pieten. Op zondag 17 november zal Sinterklaas weer voor het eerst in Waalre te vinden zijn. Op die dag wordt de Goedheiligman bij het Huis van Waalre ontvangen door de burgemeester en zal dan, samen met zijn pietengevolg, traditiegetrouw vanaf het Huis van Waalre in optocht gaan naar de Markt. Hier is dit jaar een optreden te zien van een dansgroep van dansschool DeDe Dance. Na deze intocht staan er nog een heleboel andere leuke activiteiten op de planning. Gelukkig hoeft de Sint dit niet allemaal zelf te regelen. Deze taak neemt de Vereniging voor de Jeugd op zich.

Maar wat is er dan allemaal te doen? Hier een korte opsomming van de activiteiten. Op zondag 24 november is er, in de Willibrorduskerk, een speciale kerkdienst voor kinderen. De Sint is hier natuurlijk ook bij aanwezig. Daarna bezoekt hij de bewoners van de Hoevenakkers. Op vrijdag 29 november wordt de Sint gewekt door kinderen van de Wilderen in Villa ExpertCare, waarna hij een bezoek brengt aan kinderdagverblijf Betsie Boe. Na zijn visite bij de peuters en kleuters, zal Sinterklaas aanwezig zijn bij een feest voor senioren in Het Klooster. De toegang voor dit feest is gratis voor alle senioren. Op zaterdag 30 november en zondag 1 december doen de Sint en zijn pieten een rondgang door alle straten van Waalre en ze hebben dan voor ieder kind een heerlijk snoepzakje bij. Verder brengt het hele gevolg op dinsdag 3 december nog een bezoek aan Kinderopvang de Wilderen én Villa ExpertCare. Op donderdag 5 december is de Sint te vinden bij basisschool Kindcentrum de Wilderen. Hierna vertrekken de Sint en zijn pieten weer met een voldaan gevoel met de boot terug naar Spanje.

Om dit alles te kunnen organiseren, houdt de Verenging voor de Jeugd een collecteronde in de week van 16 tot en met 23 november. Deze collecte is ook bedoeld voor Koningsdag, Poasmikskes en het Vliegerfeest. De Vereniging en Sinterklaas danken u bij voorbaat. Naast al deze activiteiten organiseert de Vereniging dit jaar ook nog, eenmalig, het Woldere Winter Wonderland op de Markt in Waalre. Dit prachtige winterfeest wordt gehouden van 21 tot en met 29 december. Het Woldere Winter Wonderland wordt georganiseerd ter ere van het 112,5-jarige bestaan van de Vereniging voor de Jeugd. Op het feest is een schaatsbaan aanwezig en zullen er verschillende optredens en feesten plaatsvinden, maar bijvoorbeeld ook een 'Foute Kersttruienwedstrijd' en een Kerstontbijt. Neem voor alle informatie eens een kijkje op de Facebookpagina én de gloednieuwe Instagrampagina van de Vereniging voor de Jeugd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden