Anastasiya Mulder, nieuwe trainer bij tennisvereniging Eeckenrode met een van haar enthousiaste trainingsgroepjes.
Anastasiya Mulder, nieuwe trainer bij tennisvereniging Eeckenrode met een van haar enthousiaste trainingsgroepjes. (Foto: )

Anastasiya Mulder is de nieuwe trainer bij LTV Eeckenrode

Anastasiya Mulder is de nieuwe clubtrainer van Eeckenrode. Leon Gordijn verzorgde heel wat jaren de tennislessen bij de Aalsterse vereniging. Zijn gezondheid stond het echter niet meer toe om elke dag tot 's avonds laat op de baan te staan. Met pijn in het hart heeft hij afscheid genomen van 'zijn kluppie'.

WAALRE - Eeckenrode heeft altijd kwalitatief sterke tennisleraren op de baan gehad en heeft In Anastasiya Mulder daar een nieuw gezicht in gevonden. Jong, deskundig en met een rugzak vol tenniservaring is ze heel enthousiast aan de slag gegaan. Ze verzorgt een groot aantal lessen naast Hans Tims en Jacqueline Hiel, die al langer als trainer bij Eeckenrode actief zijn.

Anastasiya is 21 jaar en komt uit Veendam. Toen ze 14 was werd ze in haar leeftijdscategorie kampioen van Nederland. Ze besloot vol voor het tennis te gaan. 'Echte trainingsfaciliteiten die aansloten bij mijn ambities waren er in Groningen niet'. Ze ging met een groep meisjes die ook aan de Nederlandse top tennisten trainen in Den Haag. Dat betekende dat ze op jonge leeftijd daar ook moest gaan wonen. Na haar verblijf in Den Haag trainde ze nog enige jaren in Valkenswaard en daarna ook nog in Berlicum. Naast de trainingen reisde ze in het internationale circuit. Zo speelde ze dit voorjaar nog een toernooi in Kazachstan. Op de ITF world ranking haalde ze de beste 1000 (hoogste positie 988). Blessureleed dwong haar om te bezien wat ze met haar toekomst wilde. Met volle overtuiging heeft ze voor het trainersvak gekozen. "Tennis is een geweldige sport, het bepaalt een groot deel van mijn leven en dat zou ik niet anders willen." Naast het verbeteren van de tennistechniek wil ze ook graag de liefde voor deze mooie sport overbrengen.

Overtuiging genoeg dus voor de gekozen richting. "Eeckenrode is de ideale tennisvereniging om mijn ambities waar te maken." Ze besloot om van Veendam naar het zuiden te verhuizen.

Tennis wordt weer hot, veel jonge kinderen melden zich aan bij Eeckenrode. Maar er zijn op elk niveau ook veel seniorengroepen. "Om iedereen de kans te geven om te trainen, om te gaan tennissen hebben we het mogelijk gemaakt om op elk niveau in te stromen."

Dus als je wilt gaan tennissen en trainen bij Eeckenrode dan kan dat. Op de website is meer informatie te vinden:

www.eeckenrode.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden