Ouderen tijdens een ontmoeting. Foto: Stichting Met je hart.
Ouderen tijdens een ontmoeting. Foto: Stichting Met je hart. (Foto: Stichting met je hart)

Restaurantcampagne Eet met je hart weer van start

De jaarlijkse EET met je hart campagne van stichting Met je hart is weer van start gegaan. De organisatie haalt hiermee geld op om ontmoetingen voor ouderen te blijven realiseren. In Eindhoven en Waalre doen 50 restaurants mee.

WAALRE - In beide plaatsen zijn er veel ouderen die rondlopen met gevoelens van eenzaamheid. "Soms is dat in je eigen straat, zonder dat je het weet", vertelt Jeanine Veelenturf, coördinator. "Deze ouderen krijgen wij in beeld door nauw samen te werken met zorg- en welzijnsprofessionals. Door onze structurele ontmoetingen leren zij anderen kennen en voelen ze zich gezien en gehoord."

De activiteiten van Met je hart Eindhoven/Waalre werden dit jaar beloond en bekroond met een Appeltje van Oranje, uit handen van koningin Máxima. "Ons team van vrijwilligers is gedurende het gehele jaar bezig met het organiseren van ontmoetingen. We roepen iedereen op om – als je toch uit eten gaat – dit te doen in een Met je hart restaurant.

Hoe werkt het
De jaarlijkse EET met je hart campagne duurt 6 weken en is op 1 november van start is gegaan. Deze campagne brengt Eindhoven en Waalre in directe verbinding met haar ouderen door middel van een basisbehoefte: eten. Ons steunen kan gemakkelijk door uit eten te gaan en het doneren van 1 euro op de tafelrekening. Ook burgemeesters John Jorritsma van Eindhoven en Jan Brenninkmeijer van Waalre en Dick Middelweerd steunen de campagne.

Meer informatie
Op de website staan alle restaurants inWaalre en Eindhoven die deelnemen aan de campagne. Ook zijn hier verhalen te lezen van ouderen en de ontmoetingen die plaatsvinden.

www.metjehart.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden