Theatermaker Thomas Borggrefe in AD-Café

Thomas Borggrefe.
Thomas Borggrefe.

Thomas Borggrefe is zondag 10 november te gast in het AD-Café. Thomas is theatermaker en geestelijk verzorger en heeft de afgelopen jaren al vijf voorstellingen gemaakt over dementie.

WAALRE - In zijn laatste voorstelling ‘Heldermand’, die hij momenteel nog op de planken brengt vertelt een musicus over wat er in hem omgaat. Borggrefe laat zich in zijn werk inspireren door zijn werk met mensen met dementie, door de gesprekken, het samen luisteren naar muziek, het er eenvoudig zijn zonder woorden. Borggrefe - Duitser van afkomst - speelt zijn voorstellingen ook regelmatig in Duitsland, waar zijn spel heel anders worden ontvangen. "In Duitsland wordt er anders tegen dementie aangekeken dan in Nederland, het wordt over de grens nog steeds beschouwd als een psychische ziekte, omgeven met veel schaamte." Ook over dit verschil in inzicht gaan we met hem in gesprek. Kan zijn theater bijdragen aan een nieuw begrip?

De tweede gast aan tafel is Maria van Engelen van Wel!Welzijn de Kempen. Zij organiseert de voorstelling Strepen op het raam in het Huis van Waalre op zaterdag 9 november. We praten met haar over de inzet van dit theater om in Waalre te komen tot een dementievriendelijke gemeente.

Columniste deze zondag is kunsthistorica Erna Charbon.

Het AD-Café begint om 16.00 uur in de Agnus Dei kerk. De toegang is vrij. Er is een collecte ter bestrijding van de onkosten bij de uitgang.

Meer berichten