Adrie Trimpe in zijn groentezaak in de binnenstad van Vlissingen.
Adrie Trimpe in zijn groentezaak in de binnenstad van Vlissingen. (Foto: )

'Van verlies kun je niet betalen' in DocFeed on Tour

DocFeed on Tour biedt een spraakmakende documentaire, gevolgd door een open gesprek. Tijdens de Kookboekenweek duikt DocFeed in de wereld van de oudste groenteboer van Nederland. De prijswinnende documentaire 'Van verlies kun je niet betalen' is zondag 10 november te zien met na afloop een gesprek met de maker Helge Prinsen.

WAALRE - Van verlies kun je niet betalen is een ontroerend en humoristisch portret van de oudste groenteboer van Nederland en zijn vrouw. Al 65 jaar bestieren ze met hart en ziel hun zaak en willen niet van ophouden weten. Hoe lang houden zij het nog vol? Helge Prinsen maakte deze prijswinnende documentaire in 2018. Prinsen is deze zondagmiddag aanwezig om na afloop van de documentaire in gesprek te gaan.

De groentezaak van Adrie en Francien Trimpe in de oude binnenstad van Vlissingen bestaat reeds 65 jaar. Ze zijn beiden zeer slecht ter been, maar Adrie werkt nog steeds 14 tot 16 uur per dag. Net voordat zij in 1957 trouwden, gingen ze voor de eerste en laatste keer op vakantie. Daarna is het er nooit meer van gekomen. Hard werken is hun credo. Ada, de veel jongere zus van Adrie, werkt dagelijks mee in de winkel. Ze maakt zich zorgen als ze straks drie maanden naar Zuid-Frankrijk gaat. Houden Adrie en Francien het nog vol of zullen ze de winkel moeten sluiten?

Praktische informatie
DocFeed on Tour: Van Verlies kun je niet betalen is op zondag 10 november van 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19. Entree is 4 euro voor bibliotheekleden en 5 euro voor niet-leden. Graag aanmelden via:

www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden