Boerenbruidspaar 2020; Peter in ’t Groen en Ans Meyvis met de bruidsmeisjes, links Loïs en rechts Gwen. Foto: Theo van Sambeek.
Boerenbruidspaar 2020; Peter in ’t Groen en Ans Meyvis met de bruidsmeisjes, links Loïs en rechts Gwen. Foto: Theo van Sambeek. (Foto: Theo van Sambeek)

Bruidspaar in vriendschap verbonden

Jeugdbruidspaar Luuk en Jasmijn haalden zondag 3 november het Boeren Bruidspaar 2020, onder grote belangstelling, in residentie De Pracht binnen. Bruidegom Peter in 't Groen en bruid Ans Meijvis waren niet alleen het stralend middelpunt, ook de twee bruidsmeisjes Gwen en Loïs, kleindochters van de bruid, oogsten bewondering.

WAALRE - In hun bruidsjurkjes uit de vorige eeuw, met bijpassende kroontjes en schoentjes stalen zij de show. Het Boeren Bruidspaar is allebei actief in de Waalrese gemeenschap. Vijfendertig jaar zijn ze in vriendschap met elkaar verbonden. Op 24 februari 2020 is hun 'onechte verbintenis' in Het Huis van Waalre.

Zowel Peter als Ans wonen in Aalst, maar zijn al jaren lid van CV de Torentutters uit Waalre. In 't Groen was zelfs tot vier keer toe prins bij de Torentutters. Hij bekleedde verschillende bestuurlijke functies, zowel in de parochie, zoals bij het Christoffelkoortje, als in de politiek. Met zijn vijfendertig jaar ervaring als EHBO-er ben je in veilige handen bij hem. Twintig jaar geleden sloeg hij het pad in van de theaterwereld en ging regisseren. Eerst de musicalgroep van Theatergroep Kinderspel. Nu al weer veertien jaar volwassen gezelschappen. Dit seizoen regisseert hij bij twee gezelschappen een klucht; in De Moer en in Hoge Mierde. Maar hij speelt zelf ook, onder andere tijdens de Brabantse dag in Heeze. Dit jaar was hij nog te zien als Pontius Pilatus in de Kempische Passion in Waalre.

Ans Meijvis maakte jarenlang de kleding van de dansgarde van de Torentutters. Ze zorgde tijdens optredens voor eten en drinken en dat de meisjes niet alleen werden gelaten. Verder zat ze in de activiteitencommissie van de Tutters en organiseerde de kindermiddag mee. In Ekenrooi was ze actief in het toenmalige Jeugdbelangen Ekenrooi, dat nu op is gegaan in Stichting de Pracht en zat in het bestuur van het kinderkoortje en de misdienaars van de Christoffelparochie. Toen de Zuidzorg in de Pracht stopte met 't Toverstokje', een inloopochtend voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar, nam Ans het stokje over zodat dat kon blijven draaien. In 2015 startte zij bij de Pracht op donderdagmorgen, een jeu de boules groep voor ouderen.

Dan rijst de vraag: waarom word je nu Boeren Bruidspaar? Peter antwoordt: "We hebben twee jaar op een rij leuke bruiloftsparen mee gemaakt. Bij het laatste paar hebben we ons, met een knipoog, aangeboden als reservepaar. Mochten ze afhaken, dan kon het feest toch doorgaan. Het is toch jammer als deze mooie carnavalstraditie verloren gaat." Ans vult daar op aan: "Daarom hebben we er nu veel jeugd bij betrokken zoals de bruidsmeisjes en het jeugdbruidspaar."

Op vrijdag 8 november kan iedereen tussen 15:00 en 16:30 uur in de Jumbo in Aalst, het Boeren Bruidspaar ontmoeten.

Meer berichten